Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis

Meklējot Sicīlijā nogrimušās jahtas pazudušos pasažierus, atrasti pieci līķi

Foto: AFP / Scanpix

Meklējot pazudušos pasažierus no nedēļas sākumā nogrimušās luksusa jahtas Sicīlijā, trešdien ūdenslīdēji atraduši piecus līķus, vēsta BBC un CNN.

Pirmdienas, 19.augusta, rītā Sicīliju skāra tornado, kura rezultātā nogrimusi luksusa jahta. Kopumā 15 cilvēki tika izglābti, bet seši sākotnēji tika uzskatīti par pazudušiem.

Viens no bojāgājušajiem, kas tika atrasts pirmdien, ir kanādiešu-antigviešu tautības šefpavārs Rekaldo Tomass, kurš strādāja jahtā.

Starp pazudušajiem ir britu uzņēmējs Maiks Linčs un viņa 18 gadus vecā meita Hanna Linča, uzņēmuma "Morgan Stanley International" direktors Džonatans Blūmers un viņa sieva Džūdija Blūmere, amerikāņu jurists Kriss Morvillo un viņa sieva Neda Morvillo.

Pēc jahtas nogrimšanas avārijas dienestu brigādes mēģinājušas iekļūt jahtas iekšienē, taču, ņemot vērā pagājušo laika posmu, cerības atrast izdzīvojušos ir mazinājušās.

Glābšanas operāciju sarežģī daudzie šķēršļi un šaurās ejas jahtas iekšienē. Tāpat to apgrūtina īsais laiks, ko ūdenslīdēji var pavadīt jahtā, kas atrodas aptuveni 50 metru zem ūdens. Ūdenslīdēju rīcībā ir ne vairāk kā 12 minūtes, lai sasniegtu un izpētītu vraku. Pēc tam viņiem jāatgriežas virs ūdens. 

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu