Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis

Latvijas šāvēji izcīnījuši uzvaru Eiropas kausa posmā

Pasaules čempionāts šaušanā.
Pasaules čempionāts šaušanā. Foto: https://www.facebook.com/LatvianShootingfederation/

​Latvijas šāvēji Ernests Erbs un Anita Krieķe-Jermacāne Zviedrijā Eiropas kausa posmā izcīnījuši uzvaru šaušanā ar mazkalibra pistoli, vēsta Latvijas Šaušanas federācija.

Kamēr Erbs un Krieķe-Jermacāne ieņēma pirmo vietu, Marika Alksniņa un Rihards Zorge ierindojās ceturtajā pozīcijā, bet Ilze Blanka un Emīls Vasermanis - piektajā pozīcijā.

Šaušanā ar lielkalibra sporta pistoli Latvijas komanda ar Zorgi, Erbu un Emīlu Vasermani sastāvā, sasniedzot 1685 punktus, ieguva bronzas medaļas. Šajā disciplīnā par uzvarētājiem kļuva zviedri, kamēr otro vietu ieņēma Francijas vienība.

Savukārt šaušanas ar lielkalibra sporta pistoli individuālajās sacensībās Vasermanis noslēdza pirmo desmitnieku, Erbs ierindojās 12.pozīcijā, bet Zorge sacensības noslēdza 22.vietā.

Šaušanā ar mazkalibra pistoli 25 metru distancē pa mērķi ar melno apli labākais no Latvijas sportistiem bija Vasermanis, kurš sakrāja 554 punktus un ieņēma septīto vietu. Zorgem 551 punkts deva desmito vietu, kamēr Erbs ar 545 punktiem ierindojās 14.pozīcijā. Alksniņa ar 534 punktiem bija 26.vietā, Blanka ar 532 punktiem - par vietu vietu zemāk, bet Krieķe-Jermacāne ar 522 punktiem - 30.vietā.

Komandu vērtējumā Latvijas vīriešu komanda izcīnīja bronzu, piekāpjoties Francijas un Zviedrijas komandām. Latvijas sieviešu komandai tika septītā vieta.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu