Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis

Medijs: Kremlis gatavo iedzīvotājus iespējami ilgstošām kaujām Kurskas apgabalā

Foto: RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE/HANDOUT/EPA

Kremlis pieļauj, ka kaujas Kurskas apgabalā varētu ilgt vairākus mēnešus, tādēļ esot nepieciešams sagatavot Krievijas iedzīvotājus "jaunai normalitātei", vēsta Latvijas Radio, atsaucoties uz mediju "Meduza".

"Meduza" vēsta, ka satraukums Krievijas sabiedrībā esot ievērojami kāpis. "Jaunas normalitātes" pieņemšana Kremlim esot nepieciešama, lai cilvēki uztvertu notiekošo nevis kā novirzi no normas, bet gan tā, ka notiekošais ir norma.

Kremlis stāstot sabiedrībai, ka ienaidnieks, proti, Ukraina, ir faktiski ielauzies Krievijas teritorijā un viņu gaidot neizbēgama sakāve, taču teritoriju atgūšana prasīs laiku.

Šobrīd gan Ukrainai, gan Krievijai trūkst militāro resursu, lai veiktu liela mēroga ofensīvas vienai pret otru. Tā uzskata Pentagona izlūkošanas aģentūra, ziņo medijs "Bloomberg".

Secināts, ka Ukrainai arvien nav pietiekams daudzums munīcijas, kas būtu līdzvērtīgi Krievijas spējām izšaut aptuveni 10 000 artilērijas lādiņu dienā.

Pentagons arī paziņojis, ka Krievija uz Kursku sūta papildspēkus, taču ar tiem būs par maz, lai apturētu Ukrainas uzbrukumu apgabalā.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu