Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis

Latvijā laimēts vairāku tūkstošu eiro liels "Eurojackpot" laimests

Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Robson90/Shutterstock

VAS "Latvijas Loto" skaitļu loterijā "Eurojackpot" Latvijā otrdien laimēts vēsturiski lielākais laimests, kas ir vairāku tūkstošu eiro apmērā. Veiksmīgā loterijas biļete tika iegādāta 20. augustā "Narvesen" Rīgā, Krasta ielā 68. Šobrīd "Latvijas Loto" gaida veiksminieku laimesta noformēšanai.

Divi veiksminieki – no Latvijas un Vācijas – ir uzminējuši piecus skaitļus un vienu papildskaitli; katram laimests 759 698,80 eiro. Tiesa, laimests vēl var pieaugt, jo šodien biļete piedalās papildspēlēs "Džokers" un "Džokers 7".

Loterijai "Eurojackpot" Latvija pievienojās 2013. gadā. Tā ir 18 valstu – Čehijas, Dānijas, Horvātijas, Igaunijas, Islandes, Itālijas, Latvijas, Lietuvas, Nīderlandes, Norvēģijas, Slovākijas, Slovēnijas, Somijas, Spānijas, Ungārijas, Vācijas, Zviedrijas un Polijas – nacionālo loteriju uzņēmumu kopīgi organizēta loterija. Iespējamais lielais laimests – no 10 līdz 120 miljoniem eiro.

Likums "Par iedzīvotāju ienākuma nodokli" paredz, ka no loteriju laimestiem virs 3000 eiro laimētājam ir jānomaksā iedzīvotāju ienākuma nodoklis (IIN). Samaksātā IIN summa nonāk gan valsts, gan konkrētās pašvaldības budžetā, kur veiksminieks ir deklarēts. Savā bankas kontā "Eurojackpot" laimētājs saņems vairāk nekā 500 000 eiro.

VAS "Latvijas Loto" ir Latvijas nacionālais loteriju uzņēmums, kas īsteno valsts mēroga loterijas un izlozes sabiedrības labā. Vidēji 82% no katra "Latvijas Loto" loterijās ieguldītā eiro atgriezās pie Latvijas iedzīvotājiem izmaksāto laimestu un valsts un pašvaldību budžetā veikto iemaksu veidā. Kopējais 2023. gada Latvijas Loto pienesums valsts budžetam nodokļu, nodevu un maksājumu par valsts kapitāla izmantošanu veidā bija 20,4 miljoni eiro.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu