Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis

Apturēta divu uzņēmumu naftas bāzes darbība Daugavpilī

Būtiskus pārkāpumus pieļāvušajai naftas bāzei Daugavpilī darbība jāaptur līdz otrdienai.
Būtiskus pārkāpumus pieļāvušajai naftas bāzei Daugavpilī darbība jāaptur līdz otrdienai. Foto: Valsts vides dienesta mājaslapa

Valsts vides dienests (VVD) no trešdienas, 21.augusta, ir apturējis SIA "Mix oil" un SIA "RMNS" naftas bāzes darbību Daugavpilī.

VVD 20.augustā veica apsekošanu uzņēmumu naftas bāzē, kas atrodas Vaļņu ielā 4N, Daugavpilī. Apsekošana tika veikta saistībā ar VVD izdotajiem lēmumiem par šo uzņēmumu naftas bāzes darbības apturēšanu, jo dienests bija konstatējis pārkāpumus, proti, uzņēmumi pārsniedza maksimāli pieļaujamo bīstamo vielu (dīzeļdegvielas) uzglabāšanas daudzumu un veica izsniegtajām atļaujām neatbilstošas darbības.

Šodien veikta naftas bāzēs esošo konstrukciju, tostarp armatūras un vārstu, daļēja plombēšana, lai nodrošinātu reālu uzņēmumu darbības apturēšanu līdz tie saņems B kategorijas piesārņojošās darbības atļaujas.

Apsekošanas laikā piedalījās abu uzņēmumu pārstāvji, kuri mutiski esot apliecinājuši gatavību turpmāk sadarboties ar VVD. Tāpat uzņēmumu pārstāvji esot apņēmušies neatsākt naftas bāzes darbību līdz B kategorijas piesārņojošās darbības atļaujas saņemšanai. Liegums ietver ķīmisko vielu un maisījumu ievešanas un sajaukšanas pārtraukšanu, kā arī apņemšanos 30 dienu laikā no lēmuma paziņošanas dienas izvest no naftas bāzes visas neiepakotās ķīmiskās vielas un maisījumus, lai novērstu to uzglabāšanu lielākos apjomos par piecām tonnām.

VVD informējis Valsts ieņēmumu dienestu par naftas bāžu darbības apturēšanu, attiecīgi tas tālāk lems par speciālās atļaujas (licences) akcīzes preču noliktavas turētāja darbībai ar naftas produktiem apturēšanas lietderību.

VVD sola turpina uzraudzīt situāciju un nodrošināt, ka uzņēmumi pilnībā ievēro noteiktos vides aizsardzības pasākumus.

Kā liecina "firmas.lv" informācija, "Mix oil" līdzīgās daļās pieder Diānai Ziļai un Annijai Skučenkova. Uzņēmums 2023.gadā strādājis ar 2,6 miljonu eiro apgrozījumu un aptuveni 35 000 eiro peļņu. Savukārt SIA "RMNS" pieder Vācijas "RMNS GmbH", un tā 2023.gadā strādājusi ar 0,2 miljonu eiro apgrozījumu un teju tādu pat peļņu. Šajā uzņēmumā kā patiesais labuma guvējs norādīts Raitis Ramanis, kurš ir uzņēmuma vienīgais valdes loceklis.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu