Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis

Bez ēdiena, pajumtes un darba. Pieckārtējs Eiropas čempions nonācis uz ielas (1)

Ādams Cibula.
Ādams Cibula. Foto: Archive of D. Ďubek/ČTK

Pieckārtējais Eiropas čempions kultūrismā Ādams Cibula jau vairākus gadus dzīvo uz ielas, ziņo Slovākijas laikraksts "MY Novohrad".

59 gadus vecais Cibula reiz bija viens no Slovākijas aizraujošākajiem sportistiem. Savā karjerā kultūrismā viņš izcīnīja piecus Eiropas čempionu titulus, kā arī divas bronzas medaļas pasaules līmenī. Cibula tika uzskatīts par vienu no sporta lielākajiem talantiem.

Tomēr slovāka dzīve bija pārpildīta grūtību, kas neatļāva viņam sasniegt pilno potenciālu, raksta "romea.cz". Daļu savas jaunības Cibula pavadīja aiz restēm kautiņu un mazu zādzību dēļ. Problēmas neapstājās arī profesionālajā karjerā. Kultūrists nokavēja lidmašīnas reisu uz pasaules čempionātu, par ko viņš saņēma divu gadu diskvalifikāciju no Slovākijas kultūrisma federācijas. Drīz pēc tam Cibulam nācās izlaist vēl trīs gadus par nedošanos uz dopinga kontroli. 

Tomēr sportista dzīves galvenā problēma ir alkohols, kā dēļ viņš pat savas karjeras labākajos gados mocījās ar finansiālām problēmām. Tā dēļ Cibulam bija nesaskaņas ar sievu, kura vienubrīd kopā ar pāra pieciem bērniem viņu pameta. Lai arī abi vēlāk atkal sagāja kopā, bijušais kultūrists atklāja, ka viņi tomēr galīgi izšķīrās pēc sportista karjeras beigām.

"Pēc šķiršanās sieva izmeta mani uz ielas, un kopš tā laika esmu bezpajumtnieks. Nevaru vairs sportot, man nav ēdiena un neviens man nedos darbu, jo esmu gandrīz 60 gadus vecs."

Cibula atzina, ka cilvēki mēdz atpazīt viņu uz ielas: "Daži vēlas arī uzņemt foto, tāpēc man vajag izrādīt savus muskuļus." Neskatoties uz 59 gadu vecumu, kā arī nespēju nopietni trenēties, Cibula vēl arvien lepojas ar iespaidīgu muskulatūru.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu