Šodienas redaktors:
Dace Otomere

Brīdinājums!

Apstiprinu, ka esmu vismaz 18 gadus vecs!

VIDEO Nepatīkami kadri! "TikTok" lietotājs no Lēdmanes tiešraidē spīdzinājis trusi (2)

Foto: Sirsandocz/Shutterstock

Sociālo tīklu platformas "TikTok" video veidotājs ar segvārdu Bumbulītis nonācis dzīvnieku tiesību aizstāvju biedrības "Mazā ķepa" redzeslokā pēc tam, kad tiešraides laikā cietsirdīgi izturējies pret mājdzīvnieku – trusi, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā". 

Video redzams, ka vīrietis sākumā dzīvnieku ceļ aiz galvas, vēlāk tur aiz kakla, un emociju uzplūdā pat aizmet. Uz situāciju reaģējusi biedrība "Mazā ķepa".

"Tas pārkāpj Krimināllikuma 31. panta 63. daļu, kas norāda, ka tika vardarbīgi spīdzināti savā ziņā dzīvnieki publiskā vidē, kur tad arī redz gan pusaudži, bērni, kas arī ved pie sava veida bezatbildības, bērniem dodot sapratni, ka viņi arī tā var rīkoties, ka nekas nebūs," norāda biedrības vadītāja Marta Mackare.

Tiešraides skatītāji vīrieti centušies atrunāt no agresijas, taču tas nav izdevies. 

Mackare norāda, ka vīrietim ir arī suns un divi kaķi. Trušu daudzums nav zināms, bet tie esot vismaz divi. 

Raidījumam "Degpunktā" ar vīrieti izdevās sazināties sociālo tīklu vietnē "Facebook". Viņš atbildējis, ka trušus "drīkst celt aiz ausīm un dzīvniekam joprojām viss ir kārtībā."

"Mazās ķepas" vadītāja norāda, ka vien divu stundu laikā izdevies iegūt pietiekami daudz informācijas, lai varētu uzrakstīt iesniegumu policijai un Pārtikas un veterinārajam dienestam, kas sākuši situācijas risināšanu.

Video: "Degpunktā" sižets

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu