Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

VIDEO Krievijas karavīri Kurskas apgabalā aplaupījuši mobilo telefonu veikalu (6)

Foto: Ekrānuzņēmums no video/@KevinRothrock/"X"

17. augustā vietnes "Telegram" kanāli "Tipičnij Kursk" un "Pepel Kursk" publicējuši video, kurā redzams, kā militārās uniformās tērpti cilvēki Kurskas apgabala Gluškovas ciematā aplaupa mobilo telefonu veikalu. Neatkarīgais Krievijas izdevums "Agentstvo" noskaidrojis, ka tie ir Krievijas armijas čečenu vienības karavīri.

Noziegums fiksēts 17. augusta pēcpusdienā veikala "Megafon" videonovērošanas kamerā. Video redzams, kā divi vīrieši veikalā ieiet caur izsistu logu, sasit skatlogus un cenšas izlauzt personāla telpas durvis. 

Kad tas neizdodas, viņi no veikala izņem preces. 

Pēc tam, kad video izplatījās "Telegram" kanālos un plašsaziņas līdzekļos, Krievijas "militārais korespondents" un propagandists Vladimirs Romanovs sacīja, ka ierakstā redzamās militārpersonas "jau ir atrastas". Viņš gan nenosauca viņu vārdus.

Kurskas apgabala gubernatora padomnieks, "militārais korespondents" Romāns Aļehins netieši apstiprinājis, ka laupītāji ir Krievijas karavīri no Čečenijas. 

"Agentstvo" noskaidrojis, ka vienu no laupītājiem sauc Jusufs Abdulvadudovs. Medijs atradis attēlu, kurā Abdulvadudovs redzams līdzās Krievijas Nacionālās gvardes Groznijas vienības 249. atsevišķā motorizētā bataljona "Dienvidi" komandierim Huseinam Mežidovam. 

Citā fotogrāfijā viņš redzams T-kreklā ar uzrakstu "Kadirova vienība "Ahmat"".

Ukrainas iebrukums Kurskas apgabalā sākās 6. augustā. Apgabalā Krievijas pusē cīnās arī čečenu vienību karavīri. 

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu