Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis

Krievija nāk klajā ar specifiskiem lūgumiem trīs apgabalu iedzīvotājiem un militārpersonām (3)

Krievijas karavīrs.
Krievijas karavīrs. Foto: Dmitriy Kandinskiy/Shutterstock

Krievijas Iekšlietu ministrija ir izdevusi paziņojumu par drošību Belgorodas, Kurskas un Brjanskas apgabalos, kas robežojas ar Ukrainu, vēsta medijs "Meduza".

Tajā ir uzskaitīti ieteikumi par uzvedību un informācijas ievietošanu tiešsaistē gan parastiem iedzīvotājiem, gan militārajiem un drošības spēkiem, kuru mērķis ir novērst Ukrainas militāro spēku iespēju vākt izlūkdatus Krievijas teritorijā.

Vietējie iedzīvotāji tiek aicināti atteikties no videonovērošanas kameru un tiešsaistes iepazīšanās pakalpojumu izmantošanas, kas tiek aktīvi izmantoti "informācijas vākšanai".

Iekšlietu ministrija arī aicināja iedzīvotājus nepublicēt video sociālajos tīklos un nefilmēt tos, braucot pa autoceļiem.

Militāristiem, kas izvietoti pierobežas reģionos, ieteikts, ja iespējams, neizmantot tālruņus, kuros ir daudz oficiālas un personiskas informācijas, neatvērt saites no svešiem avotiem un cilvēkiem.

"Nepieciešams kontrolēt un moderēt tērzētavas vietnes, kā arī nekavējoties no tām izņemt ienaidnieka sagūstīto personu kontus, kā arī to personu kontus, kuru telefoniem ienaidnieks ir ieguvis piekļuvi," norāda policija.

Drošības un militārpersonas tika aicinātas "Telegram" atspējot funkciju "Cilvēki tuvumā", dzēst fotogrāfijas un mainīt segvārdus, pēc kuriem var spriest par viņu dienesta atrašanās vietu.

Ieteikumos lūgts mainīt arī segvārdus "Леша ФСБ" un "Паша Росгвардия".

Pierobežas teritoriju militāro un drošības dienestu darbiniekiem tika ieteikts dzēst personas datus un sociālajos tīklos dzēst visas publicētās lokācijas, lai "ienaidnieks nevarētu noteikt militāro un drošības spēku faktisko atrašanās vietu".

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu