Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

VIDEO Uz Rīgu braucošā autobusa avārija Lietuvā: nosaukts iespējamais iemesls (4)

Foto: @realNepareizais/"X"

Pirmdienas, 19. augusta, rītā Lietuvas neatliekamās palīdzības dienestiem tika ziņots par avāriju Šaķu rajonā, Lietuvā, kur apgāzies pasažieru autobuss maršrutā Kēnigsberga–Rīga. Kaimiņvalsts policisti pieļauj, ka šoferis, iespējams, pārsniedzis ātrumu, vēsta raidījums "TV3 Ziņas". 

Pasažieri stāsta, ka viss notika ļoti strauji.

"Es vienkārši izlidoju. Biju otrajā stāvā. Vispār nesapratu, kas notiek. Nesapratu, kāpēc man ir asinis, kas notiek," stāsta pasažiere.

Portāls "15min.lt" ziņo, ka autobusā atradās 47 cilvēki, 26 guva dažādu pakāpju ievainojumus, diviem cietušajiem glābēji palīdzēja izkļūt no autobusa. Visi cietušie tika nogādāti slimnīcā.

Uz negadījuma vietu tika nosūtītas ātrās palīdzības brigādes no tuvējām apkaimēm.

"Ievainojumi ir smagi – lauzts galvaskauss un žoklis, traumētas acis. Trīs pacienti pēc viņu stabilizēšanas tika pārvesti uz Kauņas slimnīcu," norāda traumatologs Mats Nenartens.

Pasažieri stāsta, ka neviens nebija piesprādzējies ar drošības jostu.

"Piesprādzēties vai ne – tas bija pasažieru ziņā. Neviens no "Ecolines" un arī vadītājs nepārbaudīja, vai pasažieri ir piesprādzējušies," pastāsta pasažieris. 

Pasažierus, kurus nevajadzēja hospitalizēt, nogādāja uz pagaidu patvērumu skolā. Viņi mājās dosies ar citu "Ecolines" autobusu. Starp hospitalizētajiem bijis arī autobusa šoferis, Latvijas pilsonis. Viņš pie stūres nav bijis alkohola reibumā.

Avārijas iemesls vēl nav zināms. Likumsargi pieļauj, ka vadītājs pārsniedza braukšanas ātrumu un nobrauca no ceļa, cenšoties izvairīties no ceļa vidū esošās drošības salas.

Video: "TV3 Ziņu" sižets

26 cietušie, tostarp Latvijas un Krievijas pilsoņi, nogādāti Jurbarkas un Šaķu slimnīcās. Autobusā bijis viens lietuvietis. 

Lietuvas Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāve Edita Zdanevičiene norāda, ka divus cietušos ar īpaša ekipējuma palīdzību izvilka ugunsdzēsēji. 

"Plkst. 5.51 ugunsdzēsēji saņēma ziņojumu, ka pasažieru autobuss nobraucis no ceļa un apgāzies uz sāniem. Diviem pasažieriem bija nepieciešama papildu ugunsdzēsēju palīdzība. Viņi bija iesprūduši, un viņus vajadzēja izvilkt. Ugunsdzēsēji izmantoja hidraulisko tehniku. Abi tika atbrīvoti un nogādāti slimnīcā. Ugunsdzēsēji palīdzēja izkļūt arī citiem cilvēkiem. Ārstniecības iestādē nogādātas aptuveni 20 personas, starp tām ir arī nepilngadīgie," norāda Zdanevičiene.

Šaķu slimnīcas pārstāve Daina Bagdoniene norāda, ka attiecīgajā slimnīcā nogādātas desmit personas. Cietušajiem bijuši lūzumi, brūces un zilumi. Viens Krievijas pilsonis pārvests uz Kauņas slimnīcu, bet pārējie, visticamāk, drīzumā tiks izrakstīti, lai atveseļošanos turpinātu mājās. 

Jurbarkas slimnīcas galvenā ārste Rūta Lukšiene norāda, ka slimnīcā nogādāti 15 cilvēki, tostarp autobusa vadītājs. Lielākā daļa no tiem bijuši latvieši. Trīs cietušie ar smagākas pakāpes traumām – galvas traumām, galvaskausa lūzumiem un mīksto audu brūcēm – aizvesti uz Kauņas klīniku. 

Desmit cilvēki izrakstīti no slimnīcas, lai atveseļošanos turpinātu mājās. Viņiem konstatētas vieglas brūces un zilumi. 

Kauņas slimnīcas pārstāve Ieva Jankauškiene norāda, ka uz slimnīcu kopumā aizvesti pieci cilvēki. 

Avārijas cēloņus Lietuvas iestādes vēl izmeklē.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu