Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Jahtas nogrimšana Sicīlijā: starp pazudušajiem ir pazīstams britu uzņēmējs

Foto: Reuters/ScanPix

19. augusta rītā Sicīliju skāra tornado, kura rezultātā nogrimusi luksusa jahta. Patlaban ir atrasts viens bojāgājušais, bet seši cilvēki ir pazuduši bez vēsts. Starp pazudušajiem ir britu tehnoloģiju uzņēmējs Maikls Linčs, vēsta raidsabiedrība BBC. 

Avoti raidsabiedrībai apstiprinājuši Linča pazušanu. Izglābta viņa sieva Andžela Bakaresa. 

CNN ziņo, ka, saskaņā ar Itālijas krasta apsardzes pārstāvja teikto, pirmdien ap plkst. 5 rītā jahtu "Bayesian" skāra tornado. Tā bija noenkurojusies aptuveni pusjūdzi no Portičello ostas Vidusjūras salā.

BBC noskaidrojis, ka luksusa jahta saistīta ar Bakaresu. Dienesta "Equasis" dati liecina, ka jahta pieder Menas salā reģistrētajai firmai "Revtom". 

Uzņēmuma jaunākais gada pārskats tika iesniegts Menas salas uzņēmumu reģistrā 2024. gada aprīlī. Paziņojumā Bakaresa nosaukta kā vienīgā likumīgā īpašniece, kuras adrese reģistrēta Londonā.

Pazudušais uzņēmējs Linčs pie bagātības ticis IT industrijā, 1996. gadā Kembridžā dibinot programmatūras uzņēmumu "Autonomy", kas ātri vien kļuva par vienu no vadošajām Lielbritānijas tehnoloģiju kompānijām.

2011. gadā uzņēmums tika pārdots amerikāņu datoru ražotājam "Hewlett Packard" par 11 miljardiem sterliņu mārciņu. Linčs no darījuma nopelnījis 500 miljonus mārciņu. Vien pēc gada HP "Autonomy" vērtību pazemināja līdz astoņiem miljardiem mārciņu, norādot, ka Linčs to pārvērtējis.

Pēc vairākām tiesas sēdēm 2018. gadā ASV prokurori apsūdzēja Linču pretlikumīgā uzņēmuma vērtības palielināšanā.

Uzņēmējs 2022. gadā izdots ASV, kur stājās tiesas priekšā, bet šī gada jūnijā apsūdzībās tika attaisnots. 

No notikuma vietas tika izglābti piecpadsmit cilvēki, un viens bērns tika nogādāts bērnu slimnīcā Palermo. Starp izdzīvojušajiem ir arī kuģa kapteinis, paziņoja Itālijas krasta apsardzes pārstāvis.

Uz 56 metrus garās "Bayesian", kas iet ar Lielbritānijas karogu, bija britu pasažieri un apkalpes locekļi, kā arī divi angļi-franči, viens jaunzēlandietis, viens īrs un viens šrilankietis.

Itālijas ugunsdzēsēju brigāde paziņoja, ka tās ūdenslīdēji ir sasnieguši jahtas korpusu 49 metrus zem jūras līmeņa.

Brigāde arī nosūtījusi helikopterus, lai palīdzētu meklēšanas operācijā.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu