Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

FOTO Valsts prezidents sveic Latvijas pārstāvjus Parīzes olimpiskajās spēlēs

Foto: Edijs Pālens/LETA

19. augustā Rīgas pilī Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs sveica XXXIII vasaras olimpisko spēļu dalībniekus, informē Prezidenta preses dienests. 

"Gribu teikt tiešām lielu paldies visiem olimpiešiem, treneriem, atbalsta personālam un atbalstītājiem par to, ko esat darījuši. Esmu pilnīgi pārliecināts – pats biju klāt un redzēju – ka jūs izdarījāt maksimālo, ko var. Bet dažreiz sports ir arī stāsts par veiksmi.

Domāju, ka sevišķi jaunā paaudze – mazie sportisti, nākamie olimpieši, nākamie treneri, nākamie sporta entuziasti – noteikti visvairāk juta jums līdzi. Jau rīt un parīt daudzi no jums dosies tālākos treniņos, piedalīsies čempionātos un sacensībās, bet, kad jums iznāk tas brīvais brīdis Latvijā, dodieties uz skolām un sporta skolām un ar savu piemēru vienkārši iedvesmojiet. Jo tad, kad jums veicās, viskarstākais atbalsts bez jūsu ģimenēm un draugiem bija tieši jaunajos cilvēkos. Un arī tad, kad neveicās, vislielākie pārdzīvojumi bija tur.

Tieši viņi bija tie, kuri bija pat varbūt nedaudz noraudājušies un saskumuši. Jūs esat tie, kuri var iedvesmot. Vēlreiz liels paldies jums visiem – jūsu ģimenēm, treneriem, atbalstītājiem. Visiem, kuri juta līdzi. Šīs olimpiskās spēles ir beigušās, bet darbs un sagatavošanās nākamajām jau ir sācies," uzrunājot sportistus, teica Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Jau vēstīts, ka Parīzes spēlēs Latvija otro reizi pēc neatkarības atjaunošanas vasaras olimpiskajās spēlēs ir palikusi bez godalgām. Pirmoreiz tā notika 2016.gadā Riodežaneiro spēlēs.

Olimpiskās spēles Francijas galvaspilsētā norisinājās no 26.jūlija līdz 11.augustam, turklāt ne tikai Francijas galvaspilsētā, bet arī 16 citās vietās, ieskaitot Francijas aizjūras teritoriju Franču Polinēziju. Spēļu programmā bija iekļauti 32 sporta veidi, un tika sadalīti 329 medaļu komplekti.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu