Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

FOTO Lietuvā apgāzies pasažieru autobuss Kaļiņingrada–Rīga. Cietuši 26 cilvēki, tostarp vairāki latvieši (3)

Papildināts
Foto: Luko Pilecko/15min.lt.

Pirmdienas, 19. augusta, rītā Lietuvas neatliekamās palīdzības dienestiem tika ziņots par avāriju Šaķu rajonā, Lietuvā, kur apgāzies pasažieru autobuss maršrutā Kaļiņingrada-Rīga, vēsta medijs "15min.lt".

Autobusā atradās 47 cilvēki, 26 guva dažādu pakāpju ievainojumus, diviem cietušajiem glābēji palīdzēja izkļūt no autobusa. Visi cietušie tika nogādāti slimnīcā.

Foto: Luko Pilecko/15min.lt.

Uz negadījuma vietu tika nosūtītas ātrās palīdzības brigādes no tuvējām apkaimēm.

Pēc provizoriskās informācijas, autobusa vadītājs uzbrauca uz "saliņas", nenokontrolēja autobusu un nobrauca no ceļa. Vadītājs bijis Latvijas pilsonis. 

26 cietušie, tostarp Latvijas un Krievijas pilsoņi, nogādāti Jurbarkas un Šaķu slimnīcās. Autobusā bijis viens lietuvietis. 

Lietuvas Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāve Edita Zdanevičiene norāda, ka divus cietušos ar īpaša ekipējuma palīdzību izvilka ugunsdzēsēji. 

"Plkst. 5.51 ugunsdzēsēji saņēma ziņojumu, ka pasažieru autobuss nobraucis no ceļa un apgāzies uz sāniem. Diviem pasažieriem bija nepieciešama papildu ugunsdzēsēju palīdzība. Viņi bija iesprūduši un viņus vajadzēja izvilkt. Ugunsdzēsēji izmantoja hidraulisko tehniku. Cilvēki tika atbrīvoti un nogādāti slimnīcā, savukārt ugunsdzēsēji palīdzēja izkļūt citiem clvēkiem. Ārstniecības iestādē nogādātas aptuveni 20 personas, starp tām ir arī nepilngadīgie," norāda Zdanevičiene.

Šaķu slimnīcas pārstāve Daina Bagdoniene norāda, ka attiecīgajā slimnīcā nogādātas desmit personas. Cietušajiem bijuši lūzumi, brūces un zilumi. Viens Krievijas pilsonis pārvests uz Kauņas slimnīcu, bet pārējie, visticamāk, drīzumā tiks izrakstīti, lai atveseļošanos turpinātu mājās. 

Jurbarkas slimnīcas galvenā ārste Rūta Lukšiene norāda, ka slimnīcā nogādāti 15 cilvēki, tostarp autobusa vadītājs. Lielākā daļa no tiem bijuši latvieši. Trīs cietušie ar smagākas pakāpes traumām – galvas traumām, galvaskausa lūzumiem un mīksto audu brūcēm – aizvesti uz Kauņas klīniku. 

Desmit cilvēki izrakstīti no slimnīcas, lai atveseļošanos turpinātu mājās. Viņiem konstatētas vieglas brūces un zilumi. 

Kauņas slimnīcas pārstāve Ieva Jankauškiene norāda, ka uz slimnīcu kopumā aizvesti pieci cilvēki. 

Avārijas cēloņus Lietuvas iestādes vēl izmeklē.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu