Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis

FOTO Braucot no Papes uz Lietuvu, kaimiņvalsts komponistu sarūgtina redzētais. Vēlas vērsties pašvaldībā (6)

Foto: Stanislavas Stavickis/Facebook.com/Shutterstock/Apollo.lv kolāža

Lietuvas komponists un dziedātājs Staņislavs Stavickis nesen pavadījis atvaļinājumu Latvijā, taču bijis sarūgtināts par to, ko viņš redzēja vai drīzāk neredzēja, kad šķērsoja robežu. Lietuvas mākslinieks uzdod jautājumu Palangas pašvaldībai, ziņo medijs "15min".

Kaimiņvalsts mūziķis savā "Facebook" profilā publicēja ierakstu par to, ko viņš redzēja, atgriežoties no Latvijas Lietuvā.

"Iebraucot Latvijā no Lietuvas, jūs sagaida milzīgs Latvijas karogs, bet, no Latvijas  atgriežoties Lietuvā, jūs sagaida... kafejnīca-bārs "Mazā Armēnija".

"Nav ne trīs [Lietuvas karoga] krāsas, ne lepna uzraksta LIETUVA. Nopietni, nekas cits kā fotoradari ik pēc 5 kilometriem," sūdzas Lietuvas mūziķis.

"Bijām atvaļinājumā Papē, Latvijas piejūrā netālu no Šventojas, un robežu šķērsojām gandrīz katru dienu. Kāpēc "braļuki" māk uzņemt valstī ārzemniekus, bet mums ir grūti uzvilkt mastu un izkārt karogu?" brīnās Stavickis.

Komponists piebilda, ka situācija ir paradoksāla, jo daudzviet Lietuvas karogs plīvo, bet ne tad, kad iebrauc Lietuvā no Latvijas puses.

Viņš norāda, ka pie viņa un kaimiņa mājas ir Lietuvas karogi, taču, šķērsojot Latvijas un Lietuvas robežu, ir tikai kafejnīca "Mazā Armēnija".

Stavickis piebilst, ka viņam nav nekas pret minēto kafejnīcu – vietējie saka, ka vieta ir laba.

"Varbūt varam pajautāt Palangas pašvaldībai vai kas šīs lietas kārto, lai uz robežas tiktu pacelts Lietuvas karogs?" vaicā komponists.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu