Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Iepirkumā par valsts un pašvaldību iestāžu tīmekļvietņu vienotās platformas paplašināšanu un uzturēšanu iesniegta sūdzība

Dators. Ilustratīvs attēls
Dators. Ilustratīvs attēls Foto: Shutterstock

Iepirkumā par valsts un pašvaldību iestāžu tīmekļvietņu vienotās platformas paplašināšanu un uzturēšanu iesniegta sūdzība, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā.

Sūdzību iesniedzis SIA "Softikom''. Sūdzības izskatīšanas termiņš vēl nav noteikts.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka "Softikom" reģistrēta 2004.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2844 eiro. Kompānija pieder Mikam Ekbaumam.

2023.gadā uzņēmums strādāja ar 1,709 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 35,2% vairāk nekā gadu iepriekš, un guva peļņu 106 119 eiro apmērā, kas ir par 5,1% vairāk nekā pirms gada.

Jau ziņots, ka Valsts kanceleja izsludinājusi atklātu konkursu iepirkumam par valsts un pašvaldību iestāžu tīmekļvietņu vienotās koplietošanas platformas izvēršanu un uzturēšanu, kurai plānots tērēt 1,696 miljonus eiro.

Paredzēts, ka sistēmas izvēršana jānodrošina 16 mēnešu laikā no līguma noslēgšanas brīža, un tai iepirkumā atvēlēti 1,535 miljoni eiro. Savukārt sistēmas uzturēšana tiek plānota 24 mēnešus no līguma noslēgšanas brīža, bet nepārsniedzot termiņu līdz 2026.gada 31.decembrim vai līdz brīdim, kad sniegto pakalpojumu apjoms sasniedz 161 157 eiro.

Pieteikumu iesniegšanas termiņš ir 19.augusts.

Valdība 2023.gadā pieņēma rīkojumu par Valsts un pašvaldību iestāžu tīmekļvietņu vienotās platformas attīstīšanu un paplašināšanu, kam paredzēts izlietot kopumā aptuveni 2,5 miljonus eiro.

Projekta mērķis ir līdz 2026.gada 31.maijam attīstīt tīmekļvietņu vienoto platformu, lai nodrošinātu iespēju veidot visām sabiedrības grupām, tostarp cilvēkiem ar invaliditāti, piekļūstamas iestāžu tematiskās tīmekļvietnes.

Paredzēts, ka vienotajā platformā būs iespējams veidot neskaitāmas valsts iestāžu un pašvaldību tīmekļvietnes, tām centralizēti nodrošinot izmitināšanu, uzturēšanu, atjaunināšanu, drošības pārvaldību.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu