Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis

VIDEO Nepatīkama situācija Austrumu slimnīcas pacientiem: trūkst ķīmijterapijas zāļu

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Ķīmijterapijas dienas stacionāra telpas stacionārā "Latvijas Onkoloģijas centrs".
Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Ķīmijterapijas dienas stacionāra telpas stacionārā "Latvijas Onkoloģijas centrs". Foto: Paula Čurkste/LETA

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) ķīmijterapijas nodaļas pacienti šonedēļ spiesti vilties: vizītē viņiem paziņots, ka zāļu nav. Pirms vizītes par to viņiem netika paziņots, vēsta LTV raidījums “Panorāma”.

Par šo situāciju publiski neizpratni paudusi kāda sieviete.

"Pēc 10 minūtēm mamma zvana – varot braukt mājās. Neesot zāļu! Būšot tikai pēc 26. augusta. Kā slimnīca var nezināt, ka rīt atbraukušam pacientam nebūs šo zāļu? Labi, mēs no Pierīgas, bet tikpat labi cilvēks varēja kulties arī no Preiļiem, Madonas vai Talsiem..." raksta sieviete.

Slimnīcas pārstāvji uzsver, ka problēmas esot ar zāļu piegādēm, turklāt ir medikamenti, kuru trūkst jau kopš 2023. gada novembra. 

Slimnīca Nacionālajam veselības dienestam (NVD) norādījusi, ka piegādātājam, ar kuru noslēgts līgums, ir problēmas ar medikamenta piegādi. Savukārt dienests nevar pirkt zāles citur, ja ir līgums ar piegādātāju, norāda NVD pārstāve Sintija Kājiņa.

Video: "Panorāmas" sižets

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu