Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Ukrainas bronzas medaļnieks tika apzagts Parīzes olimpiskajās spēlēs

Žans Beļeņuks.
Žans Beļeņuks. Foto: EPA/Scanpix

Ukrainas cīkstonis Žans Beļeņuks, kurš 2024. gada olimpiskajās spēlēs izcīnīja bronzas medaļu grieķu-romiešu disciplīnā, Parīzē ticis apzagts.

33 gadus vecais sportists savā "Instagram" lapā dalījās ar nelāgo pieredzi:

"Viens no olimpiādes nepatīkamajiem momentiem – man tika nozagts rokaspulkstenis. Dažiem citiem tika nozagta nauda un citi piederumi. Visticamāk, vainīgie ir apkopēji olimpiskajā ciematā."

Beļeņuks atklāja, ka zādzības notika, neilgi pirms delegātiem bija jādodas prom. Tādā veidā nebija pietiekami laika atrast vainīgos. Ukrainis atzina, ka Riodežaneiro sacensībās 2016. gadā zagļi bija aktīvāki, bet Parīzē – uzmanīgāki.

Savās trešajās olimpiskajās spēlēs Beļeņuks medaļu kolekcijai pievienoja bronzu grieķu-romiešu disciplīnā līdz 87 kilogramiem. Tokijā Ukrainas cīkstonis kļuva par olimpisko čempionu, bet Riodežaneiro viņš izcīnīja sudrabu svara kategorijā līdz 85 kilogramiem.

2019. gadā Beļeņuks kļuva par pirmo tumšādaino deputātu Ukrainas parlamentā. Viņš ir daļa no prezidenta Volodomira Zelenska partijas "Tautas kalpi". Pēc Parīzes sacensībās Beļeņuks noslēdza savu karjeru, sakot, ka Ukrainas nākotne viņam ir ārkārtīgi svarīga. "Mums nav skaidrības par nākotni," atzina ukrainis.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu