Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Varēs lidot neierobežotu reižu skaitu. "Wizz Air" ieviesis lidojumu abonementu

Foto: Andrew Boyers

Zemo cenu aviokompānija "Wizz Air" radījusi jaunu lidojumu programmu, piedāvājot abonēšanas pakalpojumu "All You can fly" un ļaujot klientiem, kas samaksājuši noteiktu summu, lidot neierobežotu reižu skaitu, vēsta "Euronews".

Patlaban neierobežotu lidojumu programma tiek piedāvāta par iepazīšanās cenu. Gada abonements maksā 499 eiro, bet vēlāk cena tiks paaugstināta līdz 599 eiro. 

Abonementā ir iekļauti visi lidojumi aviokompānijas plašajā starptautiskajā tīklā, kas aptver aptuveni 950 maršrutus Eiropā, Ziemeļāfrikā, Tuvajos Austrumos un Āzijā.

"Euronews" gan raksta, ka abonementam ir savi nosacījumi. Piemēram, biļeti varēs iegādāties 72 stundas jeb trīs dienas pirms vēlamā lidojuma. Tas nozīmē, ka vieta lidmašīnā nav garantēta un abonements vairāk piemērots tā saucamajiem spontānajiem ceļotājiem; laicīgi ieplānot lidojumu īsti nebūs iespējams.

Papildus abonēšanas maksai katram caurlaides īpašniekam pirms ceļojuma būs papildus jāmaksā atsevišķa fiksēta maksa 9,99 eiro apmērā par katru lidojumu.

"Euronews" norāda, ka īsā termiņa dēļ šis pakalpojums nav piemērots arī cilvēkiem, kuriem patīk plānot uz priekšu.

Aviokompānijas mērķis ir līdz 2030.gadam samazināt CO2 emisijas par 25%, salīdzinot ar 2019.gada līmeni.

Kā vēstīts, pērn "Wizz Air" pameta Rīgas lidostu.

Aviācijas eksperts Simons Bartkus norādīja, ka aiziešanas pamatā ir lielā konkurence Rīgā, kas to atšķir, piemēram, no abām Lietuvas lielākajām lidostām – Viļņas un Kauņas.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu