Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

"Viņš ir lēns un slinks." NBA leģenda kritizē Dončiču

Luka Dončičs.
Luka Dončičs. Foto: SIPA/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Dalasas "Mavericks" līderis Luka Dončičs izpelnījies asu kritiku no slavas zāles locekļa Maikla Kūpera.

Savā podkāstā "Showtime with Coop" Kūpers salīdzināja trīs spēlētājus – Demjenu Lilardu, Luku Dončiču un Kairiju Ērvingu. NBA leģenda sprieda, ko darītu situācijā, ja viņam būtu pieejami visi trīs basketbolisti. Lai arī Dončičs tiek vērtēts kā spilgtākā zvaigzne no minētajiem spēlētājiem, Kūpers sākumsastāvā laistu Lilardu viņa vietā. 

"Luka iedos tev "triple-double" gandrīz katrā spēlē, bet viņš ir pārāk lēns," sacīja Kūpers. Bijušais Losandželosas "Lakers" spēlētājs atzina, ka izvēlētos arī Ērvingu priekšā Dončičam, ja slovēnis nebūtu punktu guvējs.

"Manuprāt, Dončičs ir slinks. Viņš necenšas ātri atgriezties aizsardzībā."

Kūpers no 1978. līdz 1990. gadam pārstāvēja "Lakers" vienību NBA. Viņš bija komandas aizsardzības enkurs, vienreiz tiekot atzīts par līgas labāko aizsargu. Kūpers palīdzēja komandai izcīnīt piecus čempionu titulus. 

Aizvadītajā sezonā Dončičs kopā ar Dalasas "Mavericks" sasniedza NBA finālsēriju. Viņš bija viens no spilgtākajiem spēlētājiem "play–off", vidēji spēlē tiekot pie 28,7 punktiem, 9,5 atlēkušajām bumbām un 8,1 rezultatīvās piespēles.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu