Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

Zināmi "Austras balvas" desmit nominanti

Foto: Jānis Škapars/TVNET GRUPA

Šogad "Austras balvu" pasniegs jau septīto reizi. Tai nominēti desmit ieraksti, aģentūru LETA informēja balvas pārstāvis Normunds Vucāns.

Balvas pretendentu saraksts tapa zināms otrdien, "Latvijas Radio 5" ēterā.

Paredzēts, ka balvas ieguvēji tiks paziņoti ceremonijā un nominantu koncertā, kas 14. septembrī notiks kultūrvietā "Hanzas perons".

"Austras balvai" nominēts apvienības "Kautkaili" albums "Personas kods", "Kuba" ieraksts "Laukumi", "Laika suns" ieraksts "Imitācija", "Les Attitudes Spectrales" albums "Songs for No One", "Netīro cilpu" ieraksts "Melnezera grāmata", "Purple Negative" albums "Megabee", "Ritunsiic" un "Ug Ug Ugg Ugg" ieraksts "Igrek", "Sign Libra" albums "Hidden Beauty", "Stabs" ieraksts "Sadursme", "Wiesuļa" un "Sangvn" albums "En Prise".

Balvai izskatīti albumi, kas izdoti periodā no pagājušā gada 1. jūlija līdz šī gada 30. jūnijam, un kuru garums sasniedz astoņus skaņdarbus vai 30 minūtes.

Kopumā balvas žūrija šogad izvērtēja vairāk nekā 120 albumus, vismaz vienu balsi saņemot aptuveni pusei no tiem. Tālākajā vērtēšanas procesā žūrija no desmit nominētajiem albumiem izvēlēsies vienu uzvarētāju.

Šogad "Austras balvu" pasniegs jau septīto reizi, un iepriekš to ir saņēmusi mākslinieki Alise Joste un ansis, kā arī grupas "Rīgas Modes", "Satellites LV", "Polifauna" un "Tribes of the City".

"Austras balvas" iniciatori ir mūzikas portāla "Intro.lv" žurnālisti Lauris Anstrauts un Vucāns, to organizē biedrība "Austras balva".

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu