Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Daugavpils pusē no divām sievietēm izkrāpti vairāk nekā 40 000 eiro (1)

Krāpniecība. Ilustratīvs attēls.
Krāpniecība. Ilustratīvs attēls. Foto: wk1003mike/Shutterstock

Aizvadītajā nedēļā Daugavpils pusē saņemta informācija par diviem krāpnieciskiem gadījumiem, kur kopējais nodarījums abām cietušajām personām ir 40 631 eiro, informēja Valsts policijā (VP).

Augšdaugavas novadā kādai 1979.gadā dzimušai sievietei piezvanīja nezināms vīrietis, kurš sevi sauca par VP darbinieku. Vīrietis sarunas laikā ieguva sievietes uzticību, kā rezultātā izkrāpa personas un interneta bankas datus.

Likumpārkāpējs no cietušās sievietes bankas konta noņēma 14 000 eiro.

Saistībā ar notikušo ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 177.panta 2.daļas par krāpšanu, proti, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā vai ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Par šādu noziegumu pienākas sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Bet Daugavpilī no kādas 1982.gadā dzimušas sievietes laika posmā no 27.maija līdz 8.augustam nezināmas personas ar viltu izkrāpa 26 631 eiro. Sākotnējā informācija liecina, ka, iemantojot sievietes uzticību, nezināmas personas uz cietušās vārda ir noformējušas ātros aizdevuma kredītus.

Arī šajā gadījumā sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 177.panta 2.daļas.

VP aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem un rūpīgi sargāt savu personīgo informāciju un piekļuves datus banku kontiem.

"Jāatceras, ka ne banku, ne valsts pārvaldes iestāžu darbinieki nekad nezvanīs, lai noskaidrotu kredītkaršu numurus, PIN kodus, "Smart-ID" piekļuves kodus, CVC kodus. Gadījumā, ja ir izkrāpti finanšu līdzekļi, aicinām pēc iespējas ātrāk par to ziņot bankai un pēc tam – vērsties ar iesniegumu tuvākajā VP iecirknī," atgādina likumsargi.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu