Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis

Lietuvā sēņotājs pēc divu dienu maldīšanās iznācis no meža

Foto: Ground Picture/Shutterstock

Kāds vecāka gadagājuma sēņotājs sestdien pazudis mežos Ķēdaiņu rajonā. Pēc vairāk nekā divām dienām meklētāji pirmdienas vakarā saņēma priecīgu ziņu, ka vīrietis ir iznācis no meža, ziņo LRT. 

Sestdienas pēcpusdienā pazudušā vīrieša meklēšanā piedalījās ne tikai policisti un kinologi, bet arī brīvprātīgie no Lietuvas Sarkanā Krusta, privātpersonas un pat mednieki, kuri labi pārzina mežu.

Tāpat vīrieši ar kvadricikliem pārmeklēja mežu, līdz beidzot saņēma informāciju, ka vīrietis no meža izgājis pats.

Sēņot devās divi draugi. Viņi pie meža atstāja savu automašīnu. Diemžēl vakarā pie automašīnas atgriezās tikai viens vīrietis. Otrs sēņotājs no meža tā arī neizgāja. Neilgi pēc tam tika sākta meklēšana.

Sliktākais bija tas, ka vīrietis bija atstājis savu telefonu automašīnā, jo baidījās to pazaudēt mežā. Tās pašas dienas vakarā tika organizēta vīrieša meklēšana, debesīs pacēlās drons, mežā brauca kvadricikli, vīrieti meklēja kinologi ar suņiem, taču vīrieša pēdas tajā dienā atrast neizdevās.

Meklējumus sarežģīja tas, ka šis mežu masīvs ir diezgan liels. Tomēr līdz pēdējam brīdim tika uzskatīts: ja vīrietis kaut kur klīst, viņam vajadzētu iznākt no meža, taču satrauca doma, ka viņam varētu būt palicis slikti ar veselību. Tāpēc vīrieša meklēšana turpinājās gan svētdien, gan pirmdien no agra rīta.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu