Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Ukrainas labākās olimpiskās spēles kopš Londonas. Sportisti tiks dāsni atalgoti

Olga Harlana.
Olga Harlana. Foto: Reuters/ScanPix

Ukrainas sportisti Parīzes olimpiskajās spēlēs nopelnīja 12 godalgas, tai skaitā trīs zelta. Par medaļām ukraiņiem paredzētas ievērojamas naudas summas no valsts.

Pie savas karjeras piektās un sestās medaļas, kā arī otrā zelta Parīzē tika paukotāja Olga Harlana. Viņa izcīnīja bronzas medaļu paukošanā ar zobenu individuālajā sacensībā, bet zeltu starp komandām. 

Ar savu izcilo sniegumu finālā (22:10 mikrodueļos) Harlana nodrošināja Ukrainas izlasei uzvaru finālā pret Dienvidkoreju (45:42). Pie zelta tika arī Oļena Kravatska, Julija Bakastova un Alina Komaščuka.

Ukraina divu medaļu ieguvēju Harlanu atalgos ar apmēram 189 tūkstošiem eiro.

Par olimpisko čempionu boksā svara kategorijā līdz 80 kilogramiem kļuva Oleksandrs Hižņaks. Viņam pienākas Ukrainas atalgojums 115 tūkstošu eiro vērtībā, kā arī 90 tūkstoši eiro no pasaules čempiona smagākajā svarā Oleksandra Usika, ziņo "Visit Ukraine".

Ukrainas vieglatlēte Jaroslava Mahučiha izcīnīja zelta medaļu augstlēkšanas sacensībās. Papildus valstij ukrainieti atalgoja arī Starptautiskā Vieglatlētikas federāciju asociācija, kas viņai piešķīra 45 tūkstošus eiro.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu