Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Olimpiskais čempions savu medaļu vedīs uz Krieviju. Ir tak no Bahreinas... (6)

Ahmeds Tažudinovs.
Ahmeds Tažudinovs. Foto: AFP/SCANPIX

Parīzes olimpisko spēļu pēdējā dienā brīvā stila cīņā jeb reslingā svarā līdz 97 kilogramiem uzvarēja Bahreinu pārstāvošais Ahmeds Tažudinovs.

Cīkstonis finālā ar 2:0 pieveica Gruzijas sportistu Givi Matčarašvili. Tažudinovs nopelnīja tikai ceturto zelta medaļu Bahreinai – pirmo reslingā. Pēc vēsturiskā panākuma mediji preses konferencē novēroja, ka 21 gadu vecais sportists nemaz nerunā arābu valodā (valsts vienīgā oficiālā valoda).

Tažudinovs piedzima Krievijas reģionā Dagestānā. Tieši dzimtenē sportists sāka savu karjeru. Lai arī kopš 2022. gada rudens Tažudinovs pārstāv Bahreinu, viņš vēl arvien dzīvo un trenējas Dagestānā pie krievu treneriem.

"Grūti noticēt, ka es esmu čempions. Abdulrašids Sadulajevs vienmēr būs mūsu līderis," izcilu Krievijas cīkstoni un savu komandas biedru atzinīgi piesauca Tažudinovs. 

Olimpiskais čempions atzina, ka savu zelta medaļu vedīs un atstās dzimtajā pilsētā: "Vispirms es atgriezīšos Bahreinā un nosvinēšu triumfu tur. Un tad es atdošu savu zelta medaļu vecākiem. Tur es to arī gribu atstāt." Kā ziņo "Sportstar", Tažudinova vecāki dzīvo Dagestānā. 

Vienu no bronzām minētajā disciplīnā izcīnīja Azerbaidžānas pārstāvis Magomedhans Magomedovs. Arī viņš līdz 2022. gadam cīnījās zem Krievijas karoga. 

Olimpiskās spēles Parīzē, kuras no 26.jūlija norisinājās ne tikai Francijas galvaspilsētā, bet arī 16 citās vietās, ieskaitot Francijas aizjūras teritoriju Franču Polinēziju, noslēdzās 11. augustā. Spēļu programmā tika iekļauti 32 sporta veidi, un tiks sadalīti 329 medaļu komplekti.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu