Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Spānijā iestrēgušie jaunieši Latvijā atgriezīsies ātrāk, nekā plānots

Ceļojumu aģentūras "Fisom braucieni" neizdarības dēļ Spānijā iestrēguši vairāk nekā 100 bērni un jaunieši no Latvijas.
Ceļojumu aģentūras "Fisom braucieni" neizdarības dēļ Spānijā iestrēguši vairāk nekā 100 bērni un jaunieši no Latvijas. Foto: Twitter/@_zvers

Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) sadarbībā ar Ārlietu ministriju (ĀM) sāktā 81 ceļotāja repatriācija no Spānijas uz Latviju norit veiksmīgi, un jau pirmdien, 12. augustā, ceļotāji atgriezīsies atpakaļ Latvijā, informēja PTAC.

Sestdien tika sākta arī 66 tūristu repatriācijas procedūra tai ceļotāju grupai, kura ar brauciena organizētāju autobusu devās atpakaļceļā no Portugāles uz Latviju, bet autobusam radās tehniskas problēmas un tūrisma operatoram nav iespēju nogādāt ceļotājus Latvijā.

Trīs ceļotāju grupu repatriācija tika sākta saistībā ar SIA “Fisom” nespēju pildīt saistības un konstatētajām komersanta likviditātes problēmām.

Astoņdesmit viens ceļotājs uzsāka mājupceļu no kempinga Spānijā piektdien, 9. augustā divos autobusos. Šodien abi autobusi sasniegs Rīgu.

Ņemot vērā, ka Francijā radās nopietnas tehniskas problēmas arī autobusam, kas veda SIA “Fisom” tūristu grupu no Portugāles, un brauciena organizatoram nebija citu iespēju turpināt ceļu un nodrošināt saistību izpildi, PTAC sadarbībā ar Ārlietu ministrijas Konsulāro departamentu sestdien, 10. augustā, sāka arī 64 ceļotāju, no kuriem 55 ir nepilngadīgas personas, repatriāciju uz Latviju.

Pēc PTAC rīcībā esošās informācijas, repatriējamie jūtas labi un valda pozitīva gaisotne.

Ņemot vērā, ka PTAC SIA “Fisom” ir anulējis tūrisma operatora licenci, turpmākie šī operatora ceļojumi nenotiks. Par iemaksu atgūšanas procesu PTAC informēs tuvākajā laikā, jo pašlaik prioritāte ir tūristu, no kuriem liela daļa ir bērni, nogādāšana atpakaļ Latvijā.

TVNET jau ziņoja, ka Spānijā iestrēguši vairāk nekā 100 nepilngadīgi bērni no Latvijas, kuri bija ceļā ar autobusu līdz sērfošanas nometnei Portugālē, bet tā arī līdz galamērķim nenonāca. Nometnes organizatori no tūrisma operatora "Fisom.lv" bērnus Spānijā ir pametuši, uz komunikāciju neiziet un nav sazvanāmi, bet vecāki ir vērsušies PTAC un Ārlietu ministrijā, lai ne tikai savas atvases nogādātu mājās, bet arī brīdinātu citus par šo kompāniju.

Atstājot vienu autobusu aiz muguras, pārējiem ceļotājiem brauciens apstājās Barselonā. Iemesls tam brauciena dalībniekiem nav zināms.

"Bija tā nakšņošana Barselonā uz ielas, nakšņošana pie Madrides šosejas, benzīntankā, tagad esam šeit. Mēs guļam visi teltīs. Spānijā ir +38 grādi," stāstīja viens no jauniešiem, kurš atrodas Spānijas pilsētiņā Buendijā.

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) ir apturējis tūrisma operatora licenci SIA “Fisom”, kura rīkotajā braucienā Spānijā ir iestrēguši ceļotāji no Latvijas, informēja PTAC.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka SIA "Fisom" valdes priekšsēdētājs ir Matīss Dālbergs. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 7500 eiro. 2021.gadā "Fisom" apgrozījums bija 117 615 eiro, savukārt peļņa sasniedza 41 749 eiro, 2022.gadā uzņēmuma apgrozījums sasniedza 356 396 eiro, taču uzņēmums strādāja ar zaudējumiem 33 452 eiro apmērā. Informācija par 2023.gadu pagaidām nav pieejama.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu