Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

"Medaļas krāsai nav nozīmes..." 17 gadus vecā lietuviete atskatās uz izcīnīto sudrabu

Dominika Baneviča.
Dominika Baneviča. Foto: AFP/SCANPIX

Vienu no Lietuvas sudraba medaļām izcīnīja 17 gadus vecā sportiste Dominika Baneviča ar skatuves vārtu Nicka. Viņa kļuva par Parīzes olimpisko spēļu vicečempioni breikdensā.

Vēsturē pirmo zelta medaļu minētajā disciplīnā izcīnīja japāniete Ami Juasa jeb "Ami", kura finālcīņā uzveica Baneviču ar rezultātu 3-0, saņemot 16 no 27 žūrijas balsīm.

Pirms sacensībām lietuviete tika uzskatīta par vienu no pašām galvenajām favorītēm. Populārais žurnāls "Sports Illustrated" tieši Banevičai prognozēja zelta medaļu. Viņai gan nebija nekādu pārdzīvojumu par rezultātu, ziņo Lietuvas medijs LRT.

"Esmu priecīga, ka Ami uzvarēja, viņa ir apbrīnojama dejotāja," atzina Baneviča. "Esmu apmierināta, ka sacentos finālā ar viņu. Mēs parādījām breikdensa pašu augstāko līmeni. Medaļas krāsai nav nozīmes, mēs visas esam čempiones, jo darām to, ko mīlam."

Vēl 2018.gadā breikdenss debitēja Jaunatnes olimpiskajās spēlēs, bet gadu vēlāk tika iekļauts Parīzes spēļu programmā.

Olimpiskās spēles Francijas galvaspilsētā noslēdzās līdz 11.augustā. Tās norisinājās ne tikai Parīzē, bet arī 16 citās vietās, ieskaitot Francijas aizjūras teritoriju Franču Polinēziju. Spēļu programmā tika iekļauti 32 sporta veidi, un tiks sadalīti 329 medaļu komplekti.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu