Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

Medijs: jaunais "Hamās" līderis paziņojis Izraēlai, ka vēlas pamieru

Foto: AFP/SCANPIX

Jaunais palestīniešu teroristu grupējuma "Hamās" līderis Jahja Sinvars, kurš tika ievēlēts pēc Ismaila Hanijas nāves 31. jūlijā Teherānā, caur ēģiptiešu un katariešu starpniekiem Izraēlai nodevis ziņu, ka vēlas pamieru karā starp valsti un sevis vadīto grupējumu, vēsta raidsabiedrība CNN, atsaucoties uz avotiem Izraēlā. 

Abi CNN avoti ziņo, ka Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu ir gatavs noslēgt vienošanos neatkarīgi no tā izrietošajām sekām parlamenta koalīcijā. 

Tomēr Izraēlas drošības dienestu amatpersonas skeptiski vērtē Netanjahu apņēmību, ņemot vērā dažu viņa vadītās parlamenta koalīcijas politiski galēji labējo noskaņoto ministru pretestību.

Kāds CNN avots sacīja, ka "neviens nezina", ko Netanjahu vēlas. Tikmēr ASV varasiestādes Izraēlas vadībai "likušas saprast", ka tās sagaida vienošanos par uguns pārtraukšanu, kas novērstu plaša mēroga karu. 

Pērn 7.oktobrī "Hamās" Izraēlas dienvidos sarīkoja slaktiņu, nogalinot apmēram 1200 cilvēku un nolaupot vēl aptuveni 250. Reaģējot uz slaktiņu, Izraēla sāka plašu militāru ofensīvu Gazas joslā.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu