Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis

"Īsts dārgums!" Britu zvejnieks no ūdens izceļ 27 gadus vecu "Lego" haizivi

Foto: @LegoLostatSea/"X"

Kāds zvejnieks no Anglijas pilsētas Devonas 6. augustā uzgājis visai retu atradumu – "Lego" haizivs figūriņu, kas jūrā pazuda pirms 27 gadiem, vēsta raidsabiedrība BBC. 

35 gadus vecais Ričards Vests plastmasas rotaļlietu atrada 32 kilometru attālumā no Penzansas dienvidiem. Vests uzreiz sazinājies ar iniciatīvas "Lego Lost at Sea" pārstāvjiem. Projekta dibinātāja Treisija Viljamsa apstiprināja, ka no 1997. gada 13. februārī pazudušām 51 800 "Lego" haizivīm šī ir pirmā atrastā. 

Minētajā datumā milzīgs vilnis no kravas kuģa "Tokio Express" noskaloja 62 konteinerus, kuros kopā atradās 4 756 940 "Lego" gabaliņu. Incidents notika 32 kilometru attālumā no Landsendas Anglijas dienvidos. 

Veiksmīgajā dienā Vests uz kuģa "Defiant FY848" klāja devās pēc jūras velniem un jūras mēlēm. 

"Es uzreiz sapratu, kas tas bija, jo, kad biju mazs, man bija "Lego" pirātu kuģa komplekts, kurā bija šādas haizivis. Man tās ļoti patika. Pēdējoreiz šo seju redzēju pirms 25 gadiem," teica Vests.

Viljamsa Vestam norādījusi, ka jūrā joprojām pazudušas 22 000 tumši pelēkas un 29 600 gaiši pelēkas "Lego" haizivis.

"Es biju tik priecīgs. Es biju priecīgāks par šo atrdumu nekā par visu citu, ko šonedēļ noķēru. Tas ir dārgums!" teica Vests. 

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu