Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

VIDEO Ukrainas karavīri Kurskas apgabalā uzņemtā video paziņo, ka kontrolē Sudžas pilsētu

Foto: @yarotrof/'X"

Ukrainas karavīri piektdien publicē video no Krievijas Kurskas apgabala, tostarp Sudžas pilsētas.

Piektdienas vakarā sociālajos tīklos tika izplatīts video, kurā redzama Ukrainas karavīru grupa ar karogu pie "Gazprom" filiāles durvīm Sudžā.

"Pilsētu kontrolē Ukrainas bruņotie spēki. Pilsētā ir mierīgi, visas mājas ir veselas. Stratēģisko objektu – "Gazprom" filiāli Sudžas pilsētā - kontrolē 61. atsevišķās brigādes 99. mehanizētais bataljons," ziņo viens no karavīriem, acīmredzot vienības komandieris.

Videomateriālā nav dzirdama ne apšaude, ne sprādzieni, ne citas kara skaņas.

"Gazprom" birojs atrodas Sudžas pilsētas ziemeļu nomalē, taču daži Krievijas propagandas "Telegram" kanāli apgalvo, ka pilsētas austrumu daļa joprojām atrodas Krievijas kontrolē.

Otrā video, kas piektdien parādījās internetā, redzams, kā Ukrainas karavīrs pilnīgā klusumā no zilas un dzeltenas līmlentes veido Ukrainas karogu uz zīmes pie iebrauktuves Ļubimovkas ciematā.

Ciemats atrodas 20 kilometrus uz ziemeļrietumiem no Sudžas, 10 kilometrus uz dienvidiem no blakus esošā rajona centra Koreņevas un astoņus kilometrus no tuvākā Ukrainas robežas punkta.

Trešajā videoierakstā, kas uzņemts no automašīnas, redzama iebraukšana Kurskas apgabalā no Ukrainas.

Automašīna brauc pa laukā ar karodziņiem iezīmētu zemes ceļu un pabrauc garām sadauzītai bruņumašīnai un betona "pūķa zobiem", kas, visticamāk, ir daļa no Krievijas būvētās aizsardzības līnijas.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu