Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Skandālā ierautais tūrisma operators "Fisom" nāk klajā ar paziņojumu (6)

Foto: WR7/Shutterstock

Skandālā iesaistītais Latvijas tūrisma operators SIA "Fisom" sola tuvākajā laikā skaidrot radušos situāciju, liecina "Fisom" publiskotā informācija.

"Fisom" mājaslapā publiskotajā paziņojumā solīts tuvākajā laikā sniegt "plašu skaidrojumu" par notiekošo, savukārt visus jautājumus, kā arī iespējamos strīdus, kas var rasties starp iesaistītajām pusēm, uzņēmums plāno risināt tiesiskā ceļā.

Tāpat kompānija lūdz visas ieinteresētās personas ievērot ētiku, kā arī neizteikt draudus tūrisma operatora pārstāvjiem.

Jau ziņots, ka Spānijā iestrēgušie bērni, kuri ar "Fisom" bija devušies uz apsolītu sērfošanas nometni Portugālē, ir aicināti sagatavoties izbraukšanai, lai piektdienas pēcpusdienā sāktu mājupceļu uz Latviju.

Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) pārstāvji norāda, ka ņemot vērā lielo attālumu, kā arī loģistikas sarežģītību, patlaban tiek plānots, ka repatriācijas pakalpojuma veicēja sadarbības kompānijas Spānijā autobusi uzņems pasažierus kempingā, kur tie pašlaik atrodas, piektdienas pēcpusdienā ap plkst.16.

Savukārt Francijas Austrumu reģionā bērnus sagaidīs no Latvijas atbraukušie SIA "Lux Express Latvia" autobusi.

Ņemot vērā sarežģīto loģistiku, paredzams, ka bērni Latvijā atgriezīsies otrdienas, 13.augusta, vakarā.

Tāpat iepriekš vēstīts, ka apdrošināšanas kompānijā "Balcia" ceturtdien, 8.augustā, saņēma četrus pieteikumus no klientiem, kuru bērni devušies uz nometni Portugālē, bet organizatori pazuduši bez vēsts un bērni netiek mājās, aģentūru LETA informēja apdrošinātājs. Tas esot nekavējoties sācis risināt situāciju, organizējot šiem bērniem transportu uz lidostu un lidojumu uz mājām.

Pēc "Balcia" pārstāvju minētā, par situāciju nekavējoties tika informēta arī Ārlietu ministrija un PTAC, piedāvājot apdrošinātāja ekspertu atbalstu repatriācijas reisa noorganizēšanā, lai arī pārējiem bērniem, kas nav "Balcia" klienti, pēc iespējas ātrāk tiktu sniegta iespēja atgriezties mājās.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka SIA "Fisom" valdes priekšsēdētājs ir Matīss Dālbergs. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 7500 eiro. 2021.gadā "Fisom" apgrozījums bija 117 615 eiro, savukārt peļņa sasniedza 41 749 eiro, 2022.gadā uzņēmuma apgrozījums sasniedza 356 396 eiro, taču uzņēmums strādāja ar zaudējumiem 33 452 eiro apmērā. Informācija par 2023.gadu pagaidām nav pieejama.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu