Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

VIDEO Brazīlijā avarējusi pasažieru lidmašīna ar 62 cilvēkiem

Foto: @theinformant_x/"X"

Brazīlijas Sanpaulu štata nomalē avarējusi pasažieru lidmašīna, kurā atradušies 62 cilvēki. Visi lidmašīnā esošie gājuši bojā, vēsta raidsabiedrība CNN, atsaucoties uz Brazīlijas varasiestādēm. 

Varasiestādes ziņo, ka lidmašīna krišanas laikā aizskārusi vairākas mājas. Brazīlijas prezidents Luiss Inasiu Lula da Silva platformā "X" publicētā video paziņoja, ka "šķiet", ka visi tās pasažieri ir miruši. 

"Es vēlētos, lai mēs visi varētu piecelties un ievērot klusuma minūti, jo Sanpaulu Vinedu pilsētā tikko avarējusi lidmašīna ar 58 pasažieriem un 4 apkalpes locekļiem. Šķiet, ka viņi visi gājuši bojā,"

Vietnes "Flightradar24" dati liecina, ka aviokompānijas "Voepass" lidmašīna pacēlusies no Kaskavelas un devusies uz Sanpaulu, taču īsi pirms plkst. 13.30 pēc vietējā laika zaudējusi signālu. 

Lidojumā nr. 2283 atradās 58 pasažieri un četri apkalpes locekļi, paziņoja "Voepass". 

"Joprojām nav apstiprināts, kā notika negadījums vai kāds ir lidmašīnā esošo cilvēku tagadējais stāvoklis," teikts paziņojumā.

Sociālajos tīklos izplatījušies video, kuros redzams, kā lidmašīna krīt. CNN Brazīlijas dienests publicējis video, kurā uz zemes redzama iznīcinātā lidmašīna. 

Ugunsdzēsēji, militārā policija un civilās aizsardzības iestāde uz avārijas vietu Vinedu nosūtījušas komandas.

Brazīlijas televīzijas tīkls "GloboNews" parādīja kadrus, kuros redzams, ka dzīvojamā rajonā, kas pilns ar mājām, deg plaša teritorija un no lidmašīnas fizelāžas plūst dūmi. "GloboNews" arī demonstrējis kadrus, kā lidmašīna vertikāli spirālveidīgi krīt lejup.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu