Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Medijs: Krievijas militārā vadība ignorēja ziņas par gaidāmo Ukrainas iebrukumu Kurskas apgabalā. Putins nebija informēts

Foto: AP/Scanpix

Krievijas armijas komandieris Valērijs Gerasimovs pēc Ukrainas iebrukuma Krievijas Kurskas apgabalā saņem arvien vairāk kritikas. Prokremliskie Krievijas militārie blogeri 8. augustā sevišķi neapmierināti ar to, ka armijas vadība ignorējusi ziņas par gaidāmu Ukrainas armijas iebrukumu Krievijas teritorijā, vēsta ASV izdevums "Bloomberg". 

Kāda Kremlim pietuvināta amatpersona izdevumam norādījusi, ka Gerasimovs un citas augsta ranga Krievijas militārpersonas nav ņēmušas vērā izlūkdienestu brīdinājumus par Ukrainas karavīru pulcēšanos pie Kurskas apgabala robežas. 

"Bloomberg" norāda, ka šie brīdinājumi saņemti divas nedēļas pirms paša iebrukuma. Neviens tos nenodeva tālāk Krievijas diktatoram Vladimiram Putinam.

8. augustā Krievijas Aizsardzības ministrijai pietuvinātais saziņas vietnes "Telegram" kanāls "Rybar" arī norādīja, ka vadošās Krievijas militārpersonas ignorējušas brīdinājumus par iebrukumu. 

Tiesa, nav norādīts, kuras amatpersonas bez Gerasimova ignorējušas brīdinājumus. 

Pētnieciskās žurnālistikas centrs "VČK-OGPU" norādījis, ka Ļeņingradas militārā apgabala komandiera vietnieks Jesedula Abačevs informējis Krievijas armijas ģenerālštāba vadītāju par Ukrainas bruņoto spēku gatavošanos uzbrukumam.

Centrs noskaidrojis, ka Abačevs pirms divām nedēļām informējis Gerasimovu par Ukrainas armijas plāniem iebrukt Kurskas reģionā. Saskaņā ar "VČK-OGPU" rīcībā esošo informāciju Gerasimovs viņam pieprasījis "necelt paniku" un "nepakļauties ienaidnieka dezinformācijas kampaņai."

Tāpat centrs norāda, ka īsi pirms Ukraiņu ofensīvas ar ģenerālštāba rīkojumu no Kurskas apgabala izvesta daļa tur izvietoto Krievijas karavīru un militārās tehnikas.

Kā ziņots, Krievijas Kurskas apgabalā kopš 6. augusta iegājuši Ukrainas spēki. Ukraina nav oficiāli komentējusi tur notiekošo, kā arī savu iesaistīšanos.

Krievijas militārie blogeri ziņo, ka Ukrainas spēku kontrolē ir aptuveni desmit ciemi Kurskas apgabalā, kā arī rajona centrs Sudžas pilsēta.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu