Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Aizturēts vēl viens jaunietis, kurš turēts aizdomās par terorakta plānošanu Sviftas koncertā

Foto: EPA/Scanpix

Lietā par terorakta plānošanu amerikāņu popzvaigznes Teilores Sviftas koncertā Vīnē aizturēts trešais aizdomās turamais, piektdien pavēstīja Austrijas varasiestādes.

Pēc tam, kad policija trešdien bija aizturējusi divus 19 un 17 gadus vecus jauniešus saistībā ar sazvērestību, lai nogalinātu "lielu skaitu cilvēku" vienā no trim šonedēļ paredzētajiem Sviftas koncertiem, amerikāņu popzvaigznes turnejas posms Vīnē tika atcelts.

Piektdien iekšlietu ministrs Gerhards Karners paziņoja, ka ceturtdien Austrijas galvaspilsētā "aizturēts 18 gadus vecs irākietis, kas bijis tuvs galvenajam aizdomās turamajam un solījis uzticību teroristu grupējumam "Islāma valsts"".

Galvenais aizdomās turamais, 19 gadus vecs austrietis ar ziemeļmaķedoniešu saknēm, esot atzinies, sakot, ka "plānojis veikt uzbrukumu, izmantojot sprāgstvielas un nažus", žurnālistiem sacīja iekšzemes izlūkošanas aģentūras (DSN) vadītājs Omars Haidžavi-Pirhners.

Otrs aizdomās turamais, 17 gadus vecs turku un horvātu izcelsmes austrietis, tikko bijis nolīgts kādā objektu apsaimniekošanas uzņēmumā, kas "sniegtu pakalpojumus" Ernsta Hapela stadionā, kur bija paredzēta Svifta uzstāšanās, teica DSN vadītājs

Kanclers Karls Nēhammers norādīja, ka bijuši "konkrēti un detalizēti" plāni sarīkot asinspirti.

Austrijas armijas izlūkdienestu par plānoto uzbrukumu brīdinājušas divas ārvalstis, un tas palīdzējis izjaukt sazvērestību, vēstīja ziņu aģentūra APA.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu