Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Medijs: Kurskas apgabalā cīnās viena no spēcīgākajām Ukrainas brigādēm

Foto: Reuters/ScanPix

Kaujās Krievijas Kurskas apgabalā iesaistījusies viena no vislabāk aprīkotajām un ātrākajām Ukrainas brigādēm - 80.desanta brigāde, vēsta žurnāls "Forbes".

"Ceturtdien sociālajos tīklos izplatītajā video redzams, kā tanks T-64BV vai T-80BV, sapieru mašīna UR-77, inženieru mašīna IMR-2, kā arī bruņutransportieri BTR-80 un ASV ražotie bruņutransportieri "Stryker" brauc garām Ukrainas mīnmetēju brigādei," norāda izdevums.

"No konteksta ir skaidrs, ka video iemūžināti pirmie mirkļi ukraiņu nopietnajā uzbrukumā Krievijas pozīcijām," norāda "Forbes".

Tikai 80.desanta brigādei ir šāds tehnikas apvienojums - gan bijušie padomju, gan amerikāņu bruņutransportieri, vērš uzmanību izdevums.

Ar to, ka operācijā Kurskas apgabalā piedalās 80.desanta brigāde, kas ir viena no labākajām Ukrainas brigādēm, tiek apliecināts iebrukuma vēriens.

Ukrainas puses bruņotie formējumi jau iepriekš veikuši uzbrukumus pāri robežai Krievijas dienvidos.

Taču šie uzbrukumi bija neliela mēroga un nekad nav ilguši vairāk par dažām dienām. Galvenokārt to mērķis bija nostādīt Krievijas līderus neveiklā situācijā.

Tomēr, kā uzsver "Forbes", pašreizējā Ukrainas operācija ir atšķirīga.

Tajā ir iesaistītas vismaz trīs brigādes, katrā no tām ir līdz 2000 karavīru - 22. un 88.mehanizētās brigādes, kā arī 80.desanta brigāde.

"Ar katru stundu kļūst arvien skaidrāks - tas, kas notiek Kurskā, nav reids, bet gan iebrukums," teikts rakstā.

"Forbes" gan arī norāda - tas, ka ukraiņi iegulda ievērojamus resursus šajā iebrukumā, negarantē panākumus, ņemot vērā, ka pret 10 000 Ukrainas karavīru kaujās var iesaistīties Krievijas karaspēka Ziemeļu grupa, kurā ir aptuveni 48 000 karavīru.

Tomēr patlaban Ziemeļu grupa ir iestrēgusi Ukrainā, Harkivas apgabala Vovčanskā, 150 kilometrus uz dienvidaustrumiem no Sudžas - Krievijas pierobežas pilsētas, kas ir Ukrainas iebrukuma centrs.

Tādējādi, kā norāda "Forbes", ir skaidrs, ka Ukrainas brigādes apzināti ir šķērsojušas robežu vietā, kur Ziemeļu grupa ir izvietota visretāk.

"Tas, vai un cik ātri Ziemeļu grupai izdosies pārvietot spēkus uz Sudžu, varētu būt izšķirošais faktors trīs dienu ilgā Ukrainas iebrukuma iznākumā. Ja krievi pārvietosies ātri, viņi varētu palēnināt ukraiņu ieguvumus vai pat pavērst notikumu gaitu pretējā virzienā, " raksta "Forbes".

"Savukārt, ja viņi virzīsies lēni, viņi varētu zaudēt daudz lielāku Kurskas apgabala daļu ukraiņu kolonnām, kas virzās uz priekšu." norāda "Forbes".

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu