Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Ārlietu ministrija publicē jaunāko informāciju saistībā ar Spānijā iestrēgušajiem jauniešiem (1)

Foto: _zvers/X

Kopumā tūrisma operatora organizētā braucienā uz Portugāli devās 171 persona, "Facebook" raksta Latvijas Republikas Ārlietu ministrija.

Šobrīd no 109 personām, kuras ir Spānijā, 24 ir pametušas kempingu vai tuvākajā laikā jau dosies atceļā uz Latviju.

Portugālē no 62 personām divi jaunieši ir devušies atceļā uz Latviju.

Ārlietu ministrijas Konsulārais departaments pašlaik apzina to personu skaitu, kurām ir nepieciešama repatriācija, lai Patērētāju tiesību aizsardzības centrs pieņemtu lēmumu par piemērotāko transporta veidu.

Jau vēstīts, ka ceļojumu aģentūras "Fisom braucieni" nespējas un neizdarības dēļ Spānijā iestrēguši vairāk nekā 100 bērni un jaunieši no Latvijas, kuri bija devušies sērfošanas ceļojumā cauri Eiropai uz Portugāli. Viens no autobusiem saplīsis jau Slovēnijā, bet ar to nedienas nav beigušās, atklāja "TV3 Ziņas".

Atstājot vienu autobusu aiz muguras, pārējiem ceļotājiem brauciens apstājās Barselonā. Iemesls tam brauciena dalībniekiem nav zināms.

"Bija tā nakšņošana Barselonā uz ielas, nakšņošana pie Madrides šosejas, benzīntankā, tagad esam šeit. Mēs guļam visi teltīs. Spānijā ir +38 grādi," stāsta viens no jauniešiem, kurš atrodas Spānijas pilsētiņā Buendijā.

Video: Raidījuma "TV3 Ziņas" sižets

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu