Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Kremlis pieprasa medijiem Ukrainas ofensīvu Kurskas apgabalā salīdzināt ar Kurskas kauju (3)

Krievijas armija. Ilustratīvs attēls.
Krievijas armija. Ilustratīvs attēls. Foto: Kosmogenez/Shutterstock

Kremlis prasa valsts un lojālajiem medijiem "neuzkurināt situāciju" saistībā ar Ukrainas armijas iebrukumu Kurskas apgabalā un salīdzināt notiekošo ar Kurskas kauju Otrā pasaules kara laikā, vēsta avoti.

Medijiem tiek ieteikts izvairīties no runām par "jaunas frontes" atklāšanu, turklāt žurnālistiem nevajadzētu runāt par iespējamo Ukrainas karaspēka virzīšanos Kurčatovas pilsētas virzienā, kur atrodas Kurskas atomelektrostacija, lai auditorijai nerastos "kodoldraudu sajūta".

Tā vietā, lai pieminētu atomelektrostaciju, medijiem vajadzētu runāt par "Krievijas armijas panākumiem", kas it kā neļauj Ukrainas karaspēkam virzīties dziļāk Kurskas apgabala teritorijā. Žurnālistiem ieteicams pievērst uzmanību Ukrainas spēku uzbrukumiem civiliedzīvotājiem un uzsvērt, ka to laikā ir ievainoti bērni.

Kā ziņots, Krievijas Kurskas apgabalā kopš otrdienas iegājuši Ukrainas spēki. Ukraina nav oficiāli komentējusi tur notiekošo, kā arī savu iesaistīšanos.

Krievijas militārie blogeri ziņo, ka Ukrainas spēku kontrolē ir aptuveni desmit ciemi Kurskas apgabalā, kā arī rajona centrs Sudžas pilsēta.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu