Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

"Auda" izcīna uzvaru UEFA Konferences līgas kvalifikācijas trešās kārtas pirmajā spēlē

FK "Auda" futbolisti.
FK "Auda" futbolisti. Foto: Andris Grīnbergs/flickr.com

Latvijas futbola klubs "Auda" 8. augustā savā laukumā izcīnīja uzvaru UEFA Konferences līgas kvalifikācijas trešās kārtas pirmajā mačā.

"Auda" ar 1:0 (1:0) pieveica Kosovas vienību "Drita".

Astotajā minūtē savus pirmos vārtus "Audas" komandā iesita Brunu Tavarešs, kurš vārtus guva ar brīvsitienu no laukuma labās puses, raisot bumbu vārtu tuvajā stūrī - 1:0 "Audas" labā.

Pēc otrajā puslaikā spēlētām 15 minūtēm pa vārtu pārliktni ar sitienu ārpus soda laukuma trāpīja Abioduns Ogunniji, bumbai atlecot laukumā.

Vairāk uzbrūkot mājiniekiem, pa vārtu pārliktni vienreiz trāpīja arī viesi, bumbai pēc tam lidojot pāri pārliktnim.

Pirmajā kārtā "Auda" divu spēļu summā ar 3:0 pārspēja Fēru salu komandu Touršhavnas B36, bet otrajā ar 4:1 pieveica Ziemeļīrijas vienību "Cliftonville".

"Drita" sacensības sāka no otrās kārtas, tajā divu maču summā ar 3:1 pārspējot Islandes vienību Koupavoguras "Breidablik".

Latvijas čempionātā "Auda" svētdien ar 1:0 pārspēja "Daugavpili" un ar 34 punktiem 25 mačos ieņem ceturto vietu.

"Drita" pirmo 2024./2025.gada sezonas spēli savas valsts čempionātā aizvadīs vien 19.augustā. Pirmo spēli, kas bija plānota 10.augustā, klubs ir vienojies pārcelt uz vēlāku laiku.

Iepriekšējā sezonā "Drita" valsts čempionātā finišēja trešā.

Pagājušajā sezonā "Auda" debitēja UEFA Eiropas Konferences līgā, divu maču summā ar 2:5 piekāpjoties Slovākijas vienībai Trnavas "Spartak".

"Drita" Eiropas kausos spēlē sesto reizi, trešo kvalifikācijas kārtu sasniedzot vien divreiz.

Uzvarētāji iekļūs "play-off" kārtā, kur tiksies ar Varšavas "Legia" vai Dānijas "Brondby", bet zaudētājiem Eiropas kausu sezona būs beigusies.

Jau ziņots, ka "Liepāja" kvalifikācijas pirmajā kārtā divu spēļu summā ar 1:3 piekāpās Fēru salu komandai Leirvikas "Vikingur", bet "

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu