Šodienas redaktors:
Dace Otomere

Orleāna un "Vienotības" strīds par darba attiecību grozīšanu turpmāk tiks skatīts slēgtās tiesas sēdēs

Normunds Orleāns
Normunds Orleāns Foto: Ekrānuzņēmums no video

Partijas "Vienotība" biroja bijušā darbinieka Normunda Orleāna strīds ar politisko spēku par darba attiecību grozīšanu turpmāk tiks skatīts slēgtās tiesas sēdēs, uzzināja aģentūra LETA.

Šodien Rīgas pilsētas tiesa sāka izskatīt Orlēana pieteikumu par darba attiecību grozīšanu. Tiesas sēdē tika saņemts lūgums par lietas izskatīšanu slēgtās tiesas sēdēs, kuru tiesa apmierināja.

Publiski pieejamā informācija tiesu kalendārā liecina, ka nākamā tiesas sēde paredzēta 5.septembrī plkst.15.

Kā ziņots, raidījums "Nekā personīga" vēstīja, ka ilggadējais "Vienotības" biedrs Orleāns iepriekš apgalvoja, ka partija algu saviem darbiniekiem bija maksājusi aploksnē. Tas sācies ap 2017.gadu, kad partijai radušās finansiālas grūtības.

Saņemot pirmās aplokšņu algas, Orleāns iebildis, taču viņam solīts, ka, partijas finansiālajai situācijai uzlabojoties, tikšot atsākta oficiāla algu maksāšana, kā arī nomaksāti visi nodokļi par iepriekšējo periodu.

Neapmierinātajam Orleānam ap gadumiju darbs partijas birojā uzteikts. Pēc tam viņš vērsies tiesā gan pret "Vienotību", gan partiju apvienību "Jaunā vienotība" par nepareizu darba uzteikuma termiņu, par atšķirīgu attieksmi un nelabvēlīgu seku radīšanu.

Saistībā ar aplokšņu algu maksāšanu Orleāns vērsies KNAB, Valsts ieņēmumu dienestā, Valsts darba inspekcijā un Ģenerālprokuratūrā, kā arī Datu valsts inspekcijā par iespējamiem pārkāpumiem personas datu glabāšanā.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) jūlija vidū paziņoja, ka nav guvis apstiprinājumu aplokšņu algu maksāšanai partijas "Vienotība" birojā.

"Vienotība" izplatītajā paziņojumā stingri iestājas pret aplokšņu algu maksāšanu un noraida pret partiju vērstos pārmetumus. Reaģējot uz Orleāna pārmetumiem partijai, kas publicēti medijos, "Vienotība" uzsver - partijā nekad nav maksātas aplokšņu algas, un tā stingri iestājas pret šādu praksi.

Partijas birojā kopš 2023.gada pavasara norit reorganizācija ar mērķi uzlabot ikdienas darba procesus un padarīt efektīvāku partijas biroja organizāciju, kas paredz arī pārstrukturizēšanu un daļēju darbinieku resursa optimizāciju, atzīmē "Vienotības" pārstāvji.

Kopš procesa pirmsākumiem biroja bijušais darbinieks esot izrādījis izteiktu pretestību augstāk minētajām pārmaiņām un 2023.gada laikā Orleāns uzsāka mutisku un vēlāk arī rakstisku cīņu pret partiju un tās vadību, norāda "Vienotībā".

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu