Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

Ganību dambī degošā angāra apsaimniekotājus VVD iepriekš sodījis

Izcēlies ugunsgrēks angārā Ganību dambī.
Izcēlies ugunsgrēks angārā Ganību dambī. Foto: Lita Millere/LETA

Valsts vides dienests (VVD) jau iepriekš konstatējis neatbilstības degošajā noliktavu zonā Ganību dambī un pirms mazāk nekā mēneša piemērojis administratīvo sodu par darbību un atkritumu uzglabāšanu ārpus atļautās teritorijas, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

Viņa informē, ka paliekošā piesārņojuma apjoms gruntī un gruntsūdeņos tiks vērtēts pēc dzēšanas darbu pabeigšanas, veicot ģeoekoloģisko izpēti.

Kā vēstīts, šodien Rīgā izcēlies ugunsgrēks kādā angārā Ganību dambī, apkārtnē izplatoties melniem un kodīgiem dūmiem.

Foto: Ugunsgrēks Ganību dambī

Kā ziņo notikuma aculiecinieki, apkārtnē redzams pamatīgs dūmu mākonis. Aculiecinieki vēsta, ka ugunsgrēku pamanījuši pirms pulksten 14.

Notikuma vietā strādā operatīvie dienesti, norādīja VUGD pārstāve. Pagaidām VUGD rīcībā nav plašākas informācijas par notikušo vai cietušajiem.

VUGD informēja, ka izsaukumu uz ugunsgrēku saņēmuši pulksten 13.53.

Ap pulksten 15 notikuma vietā strādāja 40 ugunsdzēsēji glābēji un astoņas autocisternas, divas autokāpnes, kā arī šļūteņu un putu specializētais automobilis, VUGD norādīja aģentūrai LETA.

Kāds blakus notikuma vietai strādājošais ziņo, ka aizdedzies ir viens no vairākiem angāriem, taču viņam neesot zināms, kāda darbība konkrētajā angārā notiek.

Arī blakus strādājošajiem ir likts doties prom no teritorijas. Kā novēroja aģentūra LETA, teritorija ir norobežota un neviens netiek laists iekšā.

Vēl kāds aculiecinieks, kurš strādāja aptuveni 150-200 metrus no angāra, kas aizdegās, teica, ka neilgi pēc aizdegšanās brīža dzirdējis vairākus sprādzienus.

Arī viņš nezina, kas konkrētajā angārā atrodas.

Kāds cits aģentūras LETA sataptais tuvumā strādājošais cilvēks pastāstīja, ka pirms teritorijas pamešanas vēl paspējis pārvietot vairākas automašīnas, lai tās pasargātu no liesmām.

Blakus notikuma vietai ir ierobežota satiksme pa Ganību dambi.

Video: Aculiecinieki no Ķīpsalas iemūžinājuši ugunsgrēku Ganību dambī

 Video: Aculiecinieka video

Arī sociālo tīklu lietotāji dalījušies ar video un foto no notikuma vietas:

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu