Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis

Tukuma novadā gaidāms Baltijas lielākais "Hard Enduro" festivāls

"Rocketbiker 2024"
"Rocketbiker 2024" Foto: rocketbiker.lv

No 16. līdz 18. augustam Tukuma novada Zentenes pagasta Dzirciemā notiks Baltijas lielākais "Hard Enduro" festivāls "RocketBiker 2024", kas vienlaicīgi būs arī Latvijas kausa un Lietuvas čempionāta posms. Tajā pie starta tiks pielaisti 150 Baltijas reģiona ātrākie braucēji.

Pasākums tiks atklāts piektdien, 16. augustā, plkst. 22 ar nakts "Enduro" braucienu, kura distance būs 15 km. Disciplīnu ziņā vispiesātinātākā būs otrā diena (17. augusts), kas iesāksies ar galvenās distances pirmo braucienu jeb "Hard Loop 1", kurā sportistiem būs jāveic divi apļi. Pēc tam sekos "Flattrack" disciplīna, kas ir brauciens pa apli, kurā braucēji pēc nejaušības principa būs sadalīti grupās pa astoņiem sportistiem. Katras grupas pirmās četras vietas kvalificēsies nākamajai kārtai. Pēc šādas "play-off" sistēmas braucēji turpinās sacensties līdz pat finālam.

Sestdien notiks arī "Super Enduro" sacīkste, kurā dalībnieki sacentīsies pa pāriem mākslīgi veidotā šķēršļu trasē. Šai disciplīnai tiks pielaisti 64 ātrākie "Hard Loop" pirmā brauciena braucēji, kuri stiprāko noteiks pēc "Play off" sistēmas. Finālā iekļūs astoņi ātrākie, kuriem būs kopējs starts, un trīs apļu ietvaros tiks noskaidroti "Super Enduro" laureāti. Šo programmas daļu tiešraidē translēs Best4Sport TV.

Galvenās distances otro braucienu sportisti veiks svētdien (18. augustā). Lai finišētu "Hard loop 2" distancē dalībniekiem būs jāpieveic trīs apļi Dzirciema reljefainajā apkaimē, kur braucēji saskarsies ar kalnainu pļavu, meža takām, kalniem mežā, smilšu karjeru, dubļiem, kritalām, kā arī ar mākslīgi veidotiem šķēršļiem. Viena apļa garums aptuveni ir 20 km. Sacensību kontrollaiks būs četras stundas.

Lai kļūtu par "Rocketbiker Enduro 2024" finišētāju dalībniekam pa diviem braucieniem, kontrollaika ietvaros, jāsavāc 50 kontrolpunkti. "Hard Loop" kopvērtējuma rezultāti tiks noteikti pēc šādas formulas: izcīnītā vieta braucienā nosaka arī punktu skaitu, 1. v – 1 p., 2. v – 2 p., 3. v – 3 p. utt. Par kopvērtējuma uzvarētāju kļūs dalībnieks, kurš pa diviem braucieniem ieguvis vismazāko punktu summu.

Šajās sacensībās pārsvarā piedalās braucēji no Baltijas valstīm – Latvijas, Lietuvas un Igaunijas, bet iepriekš arī startējuši sportisti no Spānijas, Lielbritānijas un Polijas.

Kā ierasts, "RocketBiker Enduro 2024" sacensības visu trīs dienu garumā skatītāji varēs apmeklēt bez ieejas maksas.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu