Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis

Traģēdija pie Latvijas robežas: Ventā atrasts pazudušā laivotāja līķis

Foto: Šauļu policija/Facebook

Piektdien, 2. augustā, Imants Misevičus izkrita no savas laivas Ventā un pazuda straumē. Otrdien, 6. augustā, policija un Imanta tuvinieki ziņo, ka vīrietis atrasts miris, vēsta "15min.lt".

Šauļu policija ziņoja, ka Imants Misevičus atrasts miris. Līķi Ventā pamanīja kāds garāmgājējs.

"Šorīt tika atrasts pazudušā Imanta Misevičus līķis. Piektdien Akmenes novadā vīrietis kajakā laivojis pa Ventu, izkritis no tā un pazudis ūdenī.

Pēc četru dienu ilgas meklēšanas vīrieša līķis atrasts sapinies Ventas upes zālēs šorīt ap plkst. 10.20 Papiles pilsētā," vēsta policija.

Papiles pilsēta atrodas mazāk nekā 25 kilometrus no Latvijas robežas.

"Līķi pamanīja kāds garāmbraucošs vietējais iedzīvotājs, kurš nekavējoties izsauca dienestus. Vīrieša mirstīgās atliekas atradās aptuveni 6-8 kilometru attālumā no negadījuma vietas," teikts policijas ziņojumā.

Kā norāda Šauļu apriņķa policija, 2. augustā plkst. 14.20 Imants Misevičus izkritis no kajaka Ventā Akmenes novada Pagames ciemā un pazudis ūdenī.

Viņa draudzene Kristina Germanavičūte par meklēšanas operācijām dalījusies savā "Facebook" kontā, lūdzot palīdzību.

Sieviete "15min.lt" atklāja arī citus notikuma apstākļus un visu notikušā hronoloģiju.

"Mēs bijām kopā desmit laivotāji, sadalījāmies piecos kajakos.

Divi kajaki neveiksmīgi nobrauca pa ūdenskritumu, trīs laivotājus izglāba divi cilvēki no blakus esošā kempinga," stāsta sieviete.

Viņa turpina: "Es biju pēdējā, kuru izglāba. Imants metās atpakaļ, lai mani glābtu, bet mēs attālinājāmies viens no otra, es zaudēju samaņu un peldēju lejup pa straumi. Arī Imantu aiznesa straume.

Radinieks, kurš pēdējo reizi viņu redzēja ūdenī, mēģināja satvert viņa vesti, taču tā izslīdēja no rokām. Bet Imants bija pacēlis galvu. Tiklīdz sapratām, ka Imants ir pazudis, uzreiz zvanījām uz neatliekamās palīdzības numuru."

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu