Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

VIDEO Aktīvi tiek stiprināta Latvijas austrumu robeža. Viedokli izsaka arī negatīvi noskaņotas personas (5)

Foto: Ekrānuzņēmums no video.

Pēdējā laikā Latgalē notiek aktīvi darbi valsts austrumu robežas stiprināšanai. Tiek vesti un izvietoti pretmobilitātes šķēršļi, ar ko NBS plāno aizsargāt Latvijas un Eiropas ārējo robežu. Kamēr top Baltijas aizsardzības līnija, savu viedokli izsaka arī negatīvi noskaņotas personas, vēsta LTV "Panorāma". 

Lai stiprinātu Latvijas austrumu robežu, turp intensīvi tiek nogādātas dažāda veida metāla un betona konstrukcijas, kas ir paredzētas pretinieka uzbrukuma aizkavēšanai.

Šobrīd metāla eži, lego bloki, kā arī pūķa zobi tiek izvietoti vienkopus pie Baltkrievijas un Krievijas robežas. Vēlāk plānots tos izretināt. "Mēs savedam šos materiālus ne tikai, lai kara laikā potenciāli apturētu kustību, bet arī atturētu viņu no šādām domām," raidījumam "Panorāma" norāda NBS inženieru inspektors Kaspars Lazdiņš.

Savukārt sociālajā medijā "Tik Tok" armijas paveikto kritizē un pat izsmej. Piemēram, kāds šoferis, kas pārkrauj aizsardzībai paredzētās konstrukcijas, to sauc par naudas atmazgāšanu.

NBS saka, ka konkursam ir pieteikušies un uzvarējuši ļoti dažādi uzņēmumi, tostarp vietējie uzņēmumi, kas nodrošina darbavietas Latgalē.

Vairāk skaties raidījumā “Panorāma”.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu