Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

VIDEO "Temu" iekūlies nepatikšanās: pārdevēji sašutuši par aizturētajām algām un naudas sodiem

Foto: Ekrānuzņēmums no video/@whyyoutouzhelel/"X"

Populārā iešsaistes iepirkšanās vietne "Temu" jau iepriekš saskārusies ar nepatīkamiem jautājumiem par savu uzņēmējdarbības praksi. Tagad tai jātiek galā ar simtiem neapmierinātu Ķīnā bāzētu neatkarīgu preču piegādātāju, vēsta raidsabiedrība CNN. 

Simtiem piegādātāju šonedēļ sarīkoja demonstrāciju pie "Temu" filiāles biroja Ķīnas dienvidu pilsētā Guandžou. Pārdevēji protestēja pret pašu sauktiem "netaisnīgiem" naudas sodiem, ko iekasēja uzņēmums, aizturētiem maksājumiem par jau pārdotām precēm, kā arī citām problēmām.

Protests augstāko punktu sasniedza 29. jūlijā un līdz nedēļas vidum lielākoties tika izklaidēts. Protestētāji ar saukļu palīdzību pieprasīja atmaksāt zaudēto naudu, dažiem izdevās iekļūt birojā. Lai gan gaisotne bija spraiga, protesti bija mierīgi.

Divi piegādātāji sacīja CNN, ka protestē pret "nesamērīgi augstajiem" naudas sodiem, ko "Temu" iekasē par sliktu klientu apkalpošanu. Pie tā varot novest novēlotas piegādes, neprecīzi produktu apraksti vai nepareizo produktu nosūtīšana.

Četri CNN aptaujātie pārdevēji sacīja, ka šie naudas sodi bija līdz piecām reizēm augstāki par paša produkta vairumtirdzniecības cenu.

Kāda mājsaimniecības preču pārdevēja apgalvoja, ka platforma esot arī iesaldējusi aptuveni divus miljonus juaņu (256 000 eiro) pārdošanas ieņēmumus.  Šo summu viņa vēlējusies izmantot, lai samaksātu darbinieku algas un citas uzņēmuma darbības izmaksas. Tirgotāja sacīja, ka "Temu" viņu informējusi par to, ka viņas uzņēmums "pārkāpis noteikumus", bet nav precizēts, kas tieši pārkāpts.

"Temu" pārstāvis norādīja, ka situācija saistībā ar protestiem ir stabila un uzņēmums aktīvi sadarbojas ar pārdevējiem, lai atrastu risinājumu. 

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu