Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Herisas kampaņa jūlijā savākusi 310 miljonus dolāru, vairāk nekā divas reizes pārspējot Trampu

Kamala Herisa
Kamala Herisa Foto: Shutterstock

ASV demokrātu prezidenta amata kandidātes Kamalas Herisas kampaņa piektdien paziņoja, ka jūlijā savākusi 310 miljonus dolāru (286 miljonus eiro) - vairāk nekā divas reizes pārspējot republikāņu sāncensi Donaldu Trampu.

Lielākā daļa no jaunās naudas ieplūdusi pēc tam, kad Herisa demokrātu kandidāta postenī bija nomainījusi līdzšinējo pretendentu Džo Baidenu.

Herisas kampaņa, šķiet, aktivizējusi gan lielos, gan mazos ziedotājus, un tas ir pavērsiens no neskaidrā perioda pēc Baidena katastrofālās uzstāšanās debatēs, kad demokrātu lielākie finanšu donori apturēja līdzekļu ziedošanu.

310 miljonu dolāru summa, kas, pēc Herisas kampaņas teiktā, ir lielākā summa 2024.gada ciklā, ietver vairāk nekā 200 miljonu dolāru ziedojumus nedēļā pēc tam, kad Baidens apliecināja atbalstu Herisas kandidatūrai.

Paziņojumā teikts, ka šī summa atspoguļo kampaņas, Demokrātu nacionālās komitejas un apvienoto līdzekļu vākšanas komiteju savāktos līdzekļus, un tā nākusi no vairāk nekā trim miljoniem ziedotāju.

Divas trešdaļas no šīs naudas iesūtījuši atbalstītāji, kas ziedo pirmo reizi, paziņoja kampaņa, nosaucot šo summu par labāko līdzekļu vākšanas mēnesi prezidenta vēlēšanu vēsturē.

Trampa kampaņa jūlijā savākusi 138,7 miljonus dolāru, ceturtdien pavēstīja kampaņas pārstāvji.

Tas nozīmē, ka bijušā republikāņu prezidenta rīcībā esošā nauda sasniedz 327 miljonus dolāru, savukārt Herisas rīcībā ir 377 miljoni dolāru.

"Milzīgais atbalsta pieplūdums, ko esam pieredzējuši īsā laikā, skaidri parāda, ka Herisas koalīcija ir mobilizēta, aug un ir gatava ieguldīt darbu, lai novembrī uzvarētu Trampu," sacīja kampaņas vadītāja Džūlija Čavesa Rodrigesa.

Salīdzinājumā ar jūniju, kad Baidens vēl bija kandidāts, Z-paaudzes ziedotāju skaits ir palielinājies vairāk nekā desmit reizes, bet mileniāļu ziedotāju skaits - vairāk nekā astoņas reizes.

Tikmēr tādas koalīcijas grupas kā "Melnādainās sievietes par Herisu", "Latīņamerikānietes par Herisu" un pat grupa ar nosaukumu "Baltie puiši par Herisu" savākušas vairāk nekā 20 miljonus dolāru, paziņoja kampaņas pārstāvji.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu