Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Stūriška: Šī bija laba pieredze, ko varēšu izmantot nākotnē

Latvijas riteņbraucēja Veronika Monika Stūriška Parīzes olimpisko spēļu BMX sacensībās ar katru braucienu jutās drošāk, pierodot gan pie konkurentēm, gan trases, sarunā ar žurnālistiem norādīja Stūriška.

Jau ziņots, ka Stūriška Parīzes olimpisko spēļu BMX sacensību triju ceturtdaļfināla braucienu summā ieņēma 18.vietu un cīņā par pusfinālu pēdējās cerības braucienā piedzīvoja kritienu, sacensības beidzot 20.vietā.

"Pat nezinu, kas notika. Viss bija ļoti labi līdz otrajam lēcienam, pēc tam tā noteikti bija mana kļūda, neticu, ka vējš man daudz patraucēja. Biju pašā priekšā, tieši tur, kur vajadzēja būt. Gribēju pēc iespējas ātrāk un zemāk uzlēkt lēcienu, lai varētu saglabāt to pašu pozīciju. Uzlēcu šķībi un arī piezemējos šķībi," skaidroja Latvijas sportiste. "Starts bija labs, varbūt pat teiktu, ka labākais, kas man šodien bijis."

Stūriška atklāja, ka cerības braucienam nenoskaņojās kaut kā īpaši, bet mēģināja vienkārši sasniegt pēc iespējas labāku rezultātu.

"Darīju, ko varēju. Ar katru braucienu aizvien vairāk pieradu pie konkurentēm un trases. Visam vajadzēja sanākt, taču kāda atšķirība, kā būtu bijis. Šī bija laba pieredze, ko varēšu izmantot nākotnē," teica riteņbraucēja.

18 gadus vecā sportiste norādīja, ka tā bija viņas pirmā reize braukt plecu pie pleca ar tik pieredzējušām un spēcīgām konkurentēm.

"Turpmāk man tā būs jābrauc biežāk un biežāk. Spēšu izaugt, kad braukšu kopā ar viņām. Noteikti ir gribasspēks, ka vēlos ar viņām cīnīties un būt priekšā nevis tikai atbraukt un pabraukāties," izcēla Stūriška.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu