Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis

Īrijas veselības aprūpes dienests latvietei izmaksās "būtisku" kompensāciju

Slimnīcas gulta; ilustratīvs foto.
Slimnīcas gulta; ilustratīvs foto. Foto: Sintija Zandersone/LETA

Trešdien, 1. augustā, Īrijas Augstākajā tiesā izskatīja lietu pret Īrijas Veselības aprūpes dienestu un "Quest" laboratoriju, ko iesniedza nedziedināmi slima divu bērnu māmiņa no Latvijas, ziņo portāls "Baltic Ireland", atsaucoties uz īru medijiem.

46 gadus vecajai sievietei, kurai atlicis dzīvot apmēram 2-12 mēnešus, Īrijā ārsti vairāku gadu garumā nevarēja noteikt diagnozi, vēsta portāls.

Latviete 2019., 2020. un 2021. gadā veica uztriepes pārbaudes Īrijā, tomēr dzemdes kakla vēzis netika atklāts.

2022. gadā, iztērējot mūža ietaupījumus, latviete devās uz Rīgu, kur viņai diagnosticēja vēzi 3. stadijā. Latvijas mediķi audzēju novērtēja kā lēni augošu, norādot, ka to vajadzēja atklāt un ārstēt jau krietni agrāk.

Tiesā panākts ārpustiesas izlīgums. Lai gan tiesā netika atklāta kompensācijas summa, advokāts norādīja, ka izlīgums ir "būtisks" un tas atbalstīs latvietes divas meitas.

Īrijas Veselības aprūpes dienesta pārstāvji atzina, ka pavirši pildījuši savus pienākumus, laicīgi nediagnosticējot dzemdes kakla vēzi, līdz ar to arī nenodrošinot laicīgi ārstēšanu.

"Mēs apzinājāmies, ka mūsu neveiksme ir būtiski ietekmējusi jūsu dzīvi un ir radījusi milzīgas ciešanas jums un jūsu ģimenei," teikts atvainošanās runā.

Latviete Īrijā ieradās 2010. gadā un strādāja par pavāru, ziņo "Baltic Ireland".

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu