Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

"Sanāca brīnišķīgs brauciens." Zēbolds sajūsmā par savu olimpisko debiju (1)

Latvijas BMX frīstails braucējs Ernests Zēbolds piedalās Parīzes olimpisko spēļu sacensību finālā
Latvijas BMX frīstails braucējs Ernests Zēbolds piedalās Parīzes olimpisko spēļu sacensību finālā Foto: Māris Vancevičs/LOK

Latvijas sportists Ernests Zēbolds Parīzes olimpisko spēļu BMX frīstaila "park" disciplīnas finālā veiksmīgi izpildījis triku, kas līdz šim sacensībās nebija izdevies, sarunā ar žurnālistiem teica Zēbolds.

Zēbolds trešdien Parīzes olimpisko spēļu BMX frīstaila "park" disciplīnā izcīnīja astoto vietu. Par otro braucienu viņš saņēma 87,14 punktus, sasniedzot savu labāko rezultātu.

"Izpildīju visu. Jau vakardien teicu, ka darīšu visu, ko jutīšu. Uzticējos sev un uztaisīju jaunu sacensību triku. Noslēdzošais triks - pirmo reizi nenokritu ar to sacensībās. Parasti to taisu finālā un vienmēr nokrītu, bet beidzot sanāca, vēl pie tam Olimpiādē. Manuprāt sanāca brīnišķīgs brauciens," teica Zēbolds.

Latvijas sportists izcēla, ka tāpat kā pirms kvalifikācijas, arī pirms fināla nebija uztraucies un jutis pārliecību par savām spējām.

"Jā, te ir daudz skatītāju, bet tas man netraucē. Es vienkārši iebraucu un esmu tikai es un ritenis, neviens cits man neko netraucē. Domas pilnībā izslēdzu un ir tikai tas triks. Ja esmu uztraucies vai saspringts, es aizlecu pārāk tālu un nevaru uztaisīt triku, nogurstu un nevaru tikt līdz noslēdzošajam trikam," viņš skaidroja.

Pirmajā braucienā latvieša sniegums tika novērtēts ar 86,04 punktiem, bet otrajā braucienā viņam izdevās uzlabot savu sniegumu par vēl 1,10 punktiem. Zēbolds atklāja, ka pēc otrā brauciena bijis gandarīts par paveikto.

"Domāju par to, ka viss smagais darbs atmaksājās. Treniņnometne un gatavošanās šai sezona līdz šim bija visgrūtākā, mentāli ļoti grūti. Visu laiku domāju par to, vai tiešām esmu pietiekoši labs. Nevienu dienu nepadevos," teica Zēbolds.

"Trīs reizes apgriezt riteni - līdz šim nebiju to darījis sacensībās. Uzticējos sev, jo taisu šos trikus gandrīz no 12 gadu vecuma. Abos braucienos sanāca perfekti. Vienmēr arī noslēdzošais triks - ja taisi 180 grādu apgriezienu un apgriez stūri, tas tas ir ļoti grūti brauciena noslēgumā. Šodien viss izdevās," turpināja sportists.

Finālā seši no deviņiem sportistiem sasniedza vismaz 90 punktu atzīmi, taču Zēbolds norādīja, ka arī viņam šī punktu robeža nav nesasniedzama.

"Tie triki nāks, es pie tiem strādāju, tikai sacensību braucienā ir grūti tos izpildīt, jo sacensībās visam jābūt perfekti. Nav jēgas taisīt, lai nokristu un nekur netiktu. Šosezon treniņos daudz nokritu, bet visi triki būs. Pagaidām nevaru atklāt, taču daudz kas vēl ir priekšā. Tas nav tik vienkārši, bet būs arī 90 punkti un medaļas," stāstīja latvietis.

BMX frīstails olimpisko spēļu programmā debitēja 2021.gadā Tokijā, un Zēbolds ir pirmais Latvijas pārstāvis olimpiskajās spēlēs šajā sporta veidā.

Olimpiskās spēles Francijas galvaspilsētā norisināsies līdz 11.augustam, turklāt ne tikai Francijas galvaspilsētā, bet arī 16 citās vietās, ieskaitot Francijas aizjūras teritoriju Franču Polinēziju. Spēļu programmā ir iekļauti 32 sporta veidi, un tiks sadalīti 329 medaļu komplekti.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu