Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis

Austrumu slimnīcā turpina nonākt cilvēki, kuri cietuši vētras seku novēršanas darbos

29.jūlija vētras postījumi Jūrmalā - aculiecinieka foto
29.jūlija vētras postījumi Jūrmalā - aculiecinieka foto Foto: TVNET aculiecinieks

Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā (RAKUS) turpina nonākt cietušie, kuri traumas guvuši, likvidējot vētras radītās sekas, aģentūru LETA informēja slimnīcā.

Vētras seku novēršanā iesaistās ne tikai speciālie dienesti, bet arī daudzi brīvprātīgie, kuri mēģina pašu spēkiem novākt nolūzušos kokus vai labot ēku konstrukcijas. Tāpēc RAKUS nokļūst cilvēki, kuri traumas guvuši, likvidējot vētras radītas sekas.

Video: Applūdusī Jelgava pēc smagajām lietavām

RAKUS Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas (NMPUK) klīnikas vadītājs Aleksejs Višņakovs uzsver, ka vairākiem pacientiem konstatētas salīdzinoši vieglas traumas, un pēc palīdzības sniegšanas viņi varēja turpināt ārstēties ambulatori.

Vissmagāk cietis vakar NMPUK nogādāts 63 gadus vecs vīrietis, kurš, mēģinot nozāģēt salauztus koka zarus, krita no liela augstuma un guva multiplus iegurņa kaulu un mugurkaula lūzumus. Pēc diagnostikas un neatliekamās palīdzības NMPUK pacientam bija nepieciešama steidzama operācija ar mērķi apturēt intensīvu iekšējo asiņošanu. Pacienta stāvoklis ir stabilizēts, bet prognozējama vairāku mēnešu ilga ārstēšana un rehabilitācija.

Ārsti atgādina, ka bez droša aprīkojuma, tajā skaitā ķiverēm, aizsargbrillēm un atbilstoša apģērba, koku zaru zāģēšana vai jumta labošana var beigties traģiski. Viņi aicina ievērot piesardzību un rūpēties par savu un apkārtējo drošību, iesaistoties vētras seku likvidācijā.

LETA jau rakstīja, ka pagājušajā svētdienā un pirmdien Latviju skāra vētra, kas nodarīja plašus postījumus.

Video: Vētras postījumi Jūrmalā, Kauguros 

Video: Vētras postījumi Mellužos 

Foto: Stiprā lietus un vētras postījumi Rīgā 

Video: Vētras postījumi Jūrmalā 

Video: Vētras sekas Rīgā, Upīša ielā 

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu