Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

Ziemeļkoreja izcīna vēl vienu sudrabu Olimpiskajās spēlēs

Ziemeļkorejietes Džinmi Džo un Mine Kima.
Ziemeļkorejietes Džinmi Džo un Mine Kima. Foto: Reuters/ScanPix

Ķīnas daiļlēcējas Čeņa Juisji un Cjuaņa Hunčaņa 31. jūlijā Parīzes olimpiskajās spēlēs uzvarēja sacensībās sinhronajā daiļlēkšanā no desmit metru torņa.

Visās olimpiskajās spēlēs kopš 2000.gada Sidnejā, kad pirmo reizi šī disciplīna tika iekļauta sacensībās, uzvarējušas tikai Ķīnas pārstāves.

Ķīnas dueta rezultāts bija 359,10 punkti, kamēr sudraba godalgas ar 315,90 punktiem ieguva ziemeļkorejietes Džinmi Džo un Mine Kima.

Uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa Lielbritānijas daiļlēcējas Andrea Spendolini un Loisa Toulsone, kuras piecos lēcienos sakrāja 304,38 punktus.

Seškārtējā pasaules čempione, vien 18 gadus vecā uzvarētāja Čeņa izcīnīja savu otro olimpisko zelta medaļu - viņa sinhronajos lēcienos triumfēja arī Tokijas olimpiskajās spēlēs, kur izcīnīja arī sudrabu individuālajās sacensībās.

Jau ziņots, ka arī vīriešu sacensībās sinhronajā daiļlēkšanā no desmit metru torņa uzvarēja Ķīnas pāris.

Olimpiskās spēles Francijas galvaspilsētā norisināsies līdz 11.augustam, turklāt ne tikai Francijas galvaspilsētā, bet arī 16 citās vietās, ieskaitot Francijas aizjūras teritoriju Franču Polinēziju. Spēļu programmā ir iekļauti 32 sporta veidi, un tiks sadalīti 329 medaļu komplekti.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu