Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

FOTO Perfektais Zēbolds priecē skatītājus un finišē astotajā vietā Parīzē

Savā olimpiskajā debijā Latvijas sportists Ernests Zēbolds finišēja augstajā astotajā vietā BMX frīstaila "park" disciplīnā.

Par olimpisko čempionu kļuva argentīnietis Hosē Torres-Hils ar pirmajā braucienā iekrātajiem 94,82 punktiem. Sudraba medaļu izcīnīja Lielbritānijas sportists Kīrens Railijs, kurš otrajā braucienā nopelnīja 93,91 punktu, bet par 0,15 punktiem mazāk bija bronzas medaļniekam francūzim Antonī Žanžanam.

Zēbolds finālā startēja kā pirmais un pirmajā braucienā veiksmīgi izpildīja savu programmu, iekrājot 86,04 punktus. No pārējiem astoņiem finālistiem Zēboldu pārspēja pieci, savukārt francūzis Antonī Žanžans, austrālietis Logans Mārtins un amerikānis Markuss Kristofers piedzīvoja kritienus.

Arī otrais brauciens ventspilniekam bija augstā līmenī un tajā viņa sniegums tika novērtēts ar 87,14 punktiem.

Žanžans otrajā braucienā revanšējās un ar meistarīgiem trikiem nopelnīja 93,76 punktus, tobrīd kļūdams par vicelīderi. Mārtinam vēl viena kļūda liedza apsteigt Zēboldu, savukārt Kristofers, tāpat kā Žanžans, uzlaboja savu rezultātu.

Olimpisko spēļu debitants Zēbolds otrdien kvalifikācijā 12 sportistu konkurencē ar divu braucienu vidējo rezultātu 84,94 punkti finālam kvalificējās ar devīto labāko rezultātu.

BMX frīstails olimpisko spēļu programmā debitēja 2021.gadā Tokijā, un Zēbolds ir pirmais Latvijas pārstāvis olimpiskajās spēlēs šajā sporta veidā.

Olimpiskās spēles Francijas galvaspilsētā norisināsies līdz 11.augustam, turklāt ne tikai Francijas galvaspilsētā, bet arī 16 citās vietās, ieskaitot Francijas aizjūras teritoriju Franču Polinēziju. Spēļu programmā ir iekļauti 32 sporta veidi, un tiks sadalīti 329 medaļu komplekti.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu